Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

L’alumnat de secundària aprèn els valors de la biodiversitat a les platges de Sitges

Els quatre cursos de 2n d’ESO de l’IES Joan Ramon Benaprès netegen la platja i els espigons de la Fragata i la Ribera i n’analitzen els residus trobats.

L’alumnat dels quatre cursos de 2n d’ESO de l’IES Joan Ramon Benaprès ja han completat, aquest novembre, les sessions de sensibilització ambiental fetes a la platja de La Fragata i la Ribera. Al llarg de quatre dies, els nois i noies han pogut conèixer els valors de la biodiversitat d’aquest espai natural.

Les jornades van consistir en netejar tant la platja com els espigons i anotar tot allò que s’anaven trobant. Posteriorment, aquestes deixalles es portaven als contenidors selectius del passeig marítim i finalment va arribar el procés de valorar el temps que trigarien en desaparèixer tots aquests residus del medi natural i l'impacte ambiental que poden generar sobre la biodiversitat i la salut.

Una de les problemàtiques més greus que l’alumnat ha constatat és la gran quantitat de  puntes de cigarreta a la sorra, a més d’ampolles, gots de plàstic, embolcalls i tot tipus de residus trobats tant a la sorra com a l'espigó d'entre les dues platges. En total, s’han retirat 30 cabassos plens d'aquests residus, que en molts casos venen originats pels botellots en aquesta zona. Entre puntes de cigarreta, petits plàstics i altres residus diversos, s’han trobat un total de 5.000 peces.

El regidor d’Espais naturals de Sitges considera que “és molt satisfactori que l’alumnat de secundària conegui les platges com un lloc de gran biodiversitat i que no podem fer malbé amb comportaments incívics” i confia que “aquesta ciutadania jove serà conscient del valor ecològic de les platges i segur que seran multiplicadors d’aquesta consciència a les seves colles o famílies”.

Aquesta és una activitat organitzada des del Servei de Medi Natural del Consell Comarcal del Garraf, amb el suport i col·laboració de l’Ajuntament de Sitges. El pròxim mes de juny està previst que es faci la mateixa activitat a la platja de Terramar, amb quatre classes de 3r d’ESO de l’Institut Vinyet.