Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

L’embarcació de neteja del litoral recull un volum de residus de 1.130 litres cúbics en un mes

En total són 72 els quilograms de brossa recollits a la costa de Sitges, la majoria plàstics i fustes. Augmenta la presència de mascaretes i guants de plàstic al mar les darreres setmanes.

L’embarcació Mayadi encarregada de la neteja del litoral sitgetà ha recollit, de l’1 de juliol al 8 d’agost, 1.130 litres cúbics de residus. El volum es tradueix en 72 quilograms de pes, principalment provinents de materials plàstics i altres residus orgànics com fustes. Entre els objectes més habituals hi ha ampolles, llaunes, bosses, residus orgànics i, en les darreres setmanes, s’ha detectat també un augment de mascaretes i guants.

L’embarcació opera en dies alternatius de Les Botigues de Sitges fins a Cala Xica, dels quals dos recórre tot el litoral a ram de l’abalisament visible des de les platges. Navega per la costa i recull els residus mitjançant uns braços hidràulics que dipositen la brossa en el contenidor situat a coberta. La darrera setmana de juliol és quan s’ha recollit el volum més gran de residus al mar, 100 litres cúbics per dia amb un pes de 15 quilograms. El regidor de Platges, Guillem Escolà, destaca “l’aposta municipal per preservar l’entorn litoral. Les platges són la sorra, però també cuidem el mar per tenir aigües netes i preservar l’entorn de la nostra valuosa fauna i flora marina”.

La recollida de plàstics neteja i evita la descomposició del material en partícules més petites i difícils de recollir que es podrien convertir en aliment per a diferents espècies, al mateix temps que evita que els residus recollits derivin a la costa i acabin embossats als espigons o la sorra.

El recorregut de l’embarcació a la vila es pot seguir a temps real, a través de l’aplicació Marine Traffic, introduint el nom Mayadi Tres.

 

L’Ajuntament instal·la punts nets a les platges de Sitges

L’Ajuntament ha instal·lat 23 punts nets a les platges de Sitges. Es tracta d’unes plataformes horitzontals de fusta amb indicatius en diferents idiomes que especifiquen les tipologies de residus de les quatre papereres que inclou el servei: dues per a plàstics i llaunes, una per a paper i cartró i una de rebuig. “És una actuació més en la línia d’oferir serveis de millor qualitat i més sostenibles a les platges de Sitges”, ha afirmat el regidor de Platges, Guillem Escolà.

La instal·lació dels punts nets s’ha realitzat en 12 ubicacions, a les platges que disposen de bandera blava, i els dies vinents s’ampliarà a altres platges amb onze noves plataformes. De cara a l’any vinent, la voluntat municipal és ampliar progressivament el nombre de punts nets fins a 39 perquè estiguin disponibles a tots els accessos a les platges de la Barra, la Ribera, Sant Sebastià, Aiguadolç, Garraf, i Les Botigues.

L’objectiu és dignificar la imatge dels contenidors de recollida selectiva i motivar el reciclatge entre les persones usuàries de les platges.

Galeria d'Imatges