Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

La nevada ocasiona afectacions de trànsit en el camí de Rat Penat a la Plana Novella

Imatge principal associada a la noticia
Imatge principal associada a la noticia
El Massís del Garraf ha patit un episodi de nevada aquesta matinada, amb afectacions al trànsit en el tram de camí de Rat Penat a la Plana Novella, on s’ha hagut de tallar la circulació per avocar sal a la via. La circulació ja es troba normalitzada.

Degut a la nevada protagonitzada durant aquesta matinada de dimarts, s’ha hagut de tallar la circulació en el tram de camí de Rat Penat a la Plana Novella, al barri de les Botigues, desprès que un cotxe rellisqués sense provocar danys greus per l’acumulació de neu a la via.

El tancament de la via s’ha produït a tres quarts de vuit del matí, moment en què s’ha procedit a abocar 50 quilograms de sal en el tram considerat més perillós degut a la seva forta pendent, que se situa a l’inici de la via que connecta la urbanització de Rat Penat amb Plana Novella. La circulació ha quedat restaurada al trànsit a dos quarts de dotze aproximadament.

Sense afectacions a les masies del terme

L’alcaldia i Governació s’han posat en contacte amb les masies de la zona per oferir serveis municipals davant de qualsevol incidència com, per exemple, l’obertura de camins coberts per neu. Des de Can Lluçà, Mas Quadrell, les Cases de Dalt i Campdàsens han respost que la situació estava normalitzada. Tan sols l’accés a la masia de la Pleta s’ha vist complicat a primera hora del matí per la nevada.

L'alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha manifestat que "les masies formen part del terme municipal. Parlem de veïns i veïnes de Sitges i ràpidament ens hem preocupat perquè puguin fer la seva vida normal".

En aquest moment, l’Ajuntament no preveu més accions extraordinaris atès que l’episodi de nevada ha finalitzat, quedant desactivada l’alerta de Neucat. Davant l'episodi climatològic, l'Ajuntament aconsella a la població seguir les recomanacions de Protecció Civil.