Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

La platja de Les Botigues de Sitges recupera el tancat per protegir el corriol petit en la seva època de reproducció

Aquesta au està protegida a Catalunya i nidifica a les dunes d’aquesta platja

L’Ajuntament de Sitges i l’entitat ecologista Gepec tornen a reprendre, per quart any consecutiu, la delimitació de l’espai de reproducció del corriol petit a la platja de Les Botigues de Sitges. Des d’aquest cap de setmana, ja s’han instal·lat els tancats amb corda de l’espai on no s’hi pot accedir per afavorir la protecció d’aquesta espècie. L’actuació s’allargarà fins al 31 d’agost i és molt important que no s’accedeixi a la zona delimitada, ja que és un espai de nidificació.

El regidor d’Espais naturals de Sitges, Eduard Terrado Pablo, explica que “valorem les platges com l’espai natural que és i per tant és un lloc on algunes espècies nidifiquen” i recorda que “a la platja de Les Botigues de Sitges tenim la sort de tenir-hi nius de corriol petit i això ho hem de veure com un èxit en la gestió realitzada encaminada a la protecció i potenciació de la biodiversitat en les nostres platges”.

Els treballs de protecció han servit per instal·lar cartells explicatius vora dels tancats, ja que ni persones ni gossos poden accedir-hi. En el cas que es detecti alguna intrusió, espot comunicar al telèfon 112, als agents rurals o bé a la Policia local.