Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

La platja de Les Botigues de Sitges torna a ser un espai protegit de nidificació del corriol petit

Les zones per a la nidificació del corriol s’han delimitat amb abalisaments i s’han instal·lat plafons explicatius de l’actuació.

La platja de Les Botigues de Sitges ja disposa d’un espai protegit i delimitat per a la nidificació del corriol petit (Charadrius dubius), una espècie d’au protegida i migratòria que torna cada any a aquesta zona per fer-hi el niu a la sorra de la platja, entre març i agost. Els treballs per col·locar el perímetre del tancat han culminat aquest dimarts i també inclouen plafons explicatius de la necessitat d’aquesta acció.

Aquest abalisament permanent a la platja de Les Botigues és molt important per garantir l’èxit dels nius de corriol petit. A més, més enllà dels espais delimitats, també es donen indicacions a les persones usuàries de la platja per a que la mantinguin neta, no s’enduguin petxines i tampoc no portin gossos a la platja en el període específicament prohibit, ja que la biodiversitat del conjunt de l’espai de la platja acaba afectant l’interior de la zona protegida. 

Al llarg de la instal·lació dels nous abalisaments, s’han arreglat alguns pals que havien caigut i s’han refet diversos trams de corda.