Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

Les obres de renovació de la depuradora del Poble de Garraf començaran a la tardor

La platja de Garraf en una imatge d'arxiu
La platja de Garraf en una imatge d'arxiu
Els treballs, que tenen un cost de prop d’1 milió d’euros, suposaran l’ampliació i la renovació total de la planta d’aigües residuals del nucli de Garraf, actualment obsoleta. El projecte de remodelació donarà resposta a una antiga petició veïnal.

L’Ajuntament de Sitges iniciarà durant la tardor les obres de renovació de la depuradora d’aigües residuals del nucli de Garraf. Els treballs tenen com a objectiu adaptar el servei a les necessitats del Poble de Garraf i resoldre els problemes derivats de la sobresaturació de la planta actual que ha patit la ciutadania durant els darrers anys.

El regidor de Serveis Urbans, Jaume Monasterio, ha explicat que “la renovació de la planta de tractament d’aigües residuals de Garraf era una necessitat urgent en la que hem estat treballant intensament durant l’últim any”. Monasterio ha afegit que “les obres, que començaran a principis de tardor, suposaran l’ampliació i renovació total de la depuradora, que finalment podrà donar un servei dimensionat i adequat a les necessitats del nucli de Garraf”. El regidor destaca també que “després de superar diferents obstacles, finalment l’Ajuntament podrà donar resposta a una petició veïnal de fa anys”.

La Diputació de Barcelona es farà càrrec del cost d’aquests obres, que tenen un pressupost de 950.000 euros. Els treballs permetran ampliar la capacitat de la depuradora actual, alhora que millorar la qualitat de l’aigua que surt de la planta, reduint les olors i evitant els abocaments ocasionals d’aigües residuals que tenen lloc en l’actualitat degut a la sobresaturació.

Amb una dotació de 150 litres habitant (o equivalent) al dia, la nova depuradora tindrà la capacitat per donar servei als 350 habitants que viuen actualment al nucli de Garraf (750 si es tenen en compte les segones residències) però també a una possible població futura de fins a 1.500 habitants.