Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

Sitges acollirà una jornada sobre la integració de natura en els edificis i el paisatge urbà

Cartell de la Jornada
Cartell de la Jornada
L’Ajuntament de Sitges i BioEconomic organitzen la IX Jornada Digital / Seminari Web BioEconomic Sitges, centrada aquest any en la integració de la natura dins els edificis i en el territori amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida i la salut de les persones. El seminari està adreçat, principalment, a institucions públiques, professionals vinculats als sectors de l’arquitectura, l’enginyeria, la construcció i l’hoteleria.

Sota el títol 2020 “Biofilia, connectant Salut i Benestar amb edificis i el territori”, la jornada tindrà lloc el divendres, 25 de setembre, de 10h a 12h i estarà adreçada, principalment, a institucions públiques, professionals vinculats als sectors de l’arquitectura, l’enginyeria, la construcció i l’hoteleria. A causa del context marcat pel coronavirus, el seminari es realitzarà de forma virtual, mitjançant la plataforma digital Zoom.

La Jornada té com a finalitat donar a conèixer diferents vies d’integració de la Biofilia (el principi fonamental de la qual és connectar els humans amb la natura per millorar el seu benestar) dins els edificis i el territori per tal de donar-li un sentit de connexió amb la naturalesa. Segons els organitzadors, “la construcció i la salut han de treballar plegats i cal integrar la Biofilia, reduint els consums energètics dels edificis, però també reduint els riscos per a la salut”.

Durant la jornada s’exposaran diferents casos d’èxit en habitatges, edificis i es posaran sobre la taula exemples de territoris que aposten per la sostenibilitat.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, serà l’encarregada d’obrir la jornada. La presentació anirà a càrrec de Sebastià Parera, Manager de BioEconomic® i la moderació a càrrec d’Eduard Terrado, regidor d’Urbanisme i d’Espais Naturals a l’Ajuntament de Sitges.

Les persones interessades poden inscriure’s, de forma gratuïta, al web www.bioeconomic.cat, on es recull també la informació sobre les diferents ponències.