Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

Sitges celebra el Dia Mundial dels Oceans

Coincidint amb la celebració del dia 8 de juny, Dia Mundial dels Oceans, el Festival Sitges ReciclArt 2018 programa aquest divendres al Centre Cultural Miramar activitats divulgatives al voltant de la problemàtica dels residus plàstics.

Sitges commemora aquest divendres, 8 de juny, el Dia Mundial dels Oceans amb un programa d’activitats divulgatives al Centre Cultural Miramar en el marc del Festival Sitges ReciclArt 2018, festival de reciclatge i art responsable. L’efemèride se celebra des de l’any 2009 i enguany té com a lema ‘Netegem els nostres oceans’ amb l’objectiu d’oferir iniciatives per prevenir la contaminació per plàstic i proposar solucions per a uns oceans més nets. res, la celebració centrarà l’ampli ventall d’actes en dos horaris. Entre dos quarts de sis de la tarda i dos quarts de vuit, es farà la presentació de la Ruta del ReciclArt, la Mar de Plàstics i la Carta Europea de Turisme Sostenible. Seguidament i fins a les nou de la nit, es realitzaran projeccions audiovisuals al voltant de la problemàtica dels residus plàstics.
 
Les activitats englobades en aquesta jornada pedagògica tenen per objectiu sensibilitzar la població sobre la necessitat de protegir els ecosistemes marins davant greus amenaces com els gairebé vuit milions de tones de residus, que cada any, acaben a l’oceà.

El Festival Sitges ReciclArt està organitzat per l’Ajuntament de Sitges i la Diputació de Barcelona, i el coordina Judith Albors.
 
Programa d’activitats del Festival Sitges ReciclArt 2018 amb motiu del Dia Mundial dels Oceans / Divendres 8 de juny al Centre Cultural Miramar

La Ruta Sitges ReciclArt i La Mar de Plàstics
 
La Ruta Sitges ReciclArt posa en valor el compromís d’entitats, establiments  i galeries d’Art amb el medi ambient i la salut del planeta, mitjançant la localització de diferents punts d’exposició d'obra de creadors que han participat a la convocatòria per a l’Exposició Sitges ReciclArt 2018 d'art responsable i del reciclatge, el reconeixement dels Establiments Turístics compromesos amb mesures de reducció del plàstic d'un sol ús i la visibilització d’Entitats que organitzen activitats i accions de neteja del litoral sitgetà obertes a la participació.
 
La Mar de Plàstics és el nom d’un conjunt d’accions i material divulgatiu dirigit al públic en general que exposa el problema de la contaminació marina per plàstics i ofereix les claus per ser part de la seva solució d'una manera creativa i lúdica. L’activitat anirà a càrrec de Judith Albors, coordinadora del Festival Sitges ReciclArt i tècnica assessora de la gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona. Centre d'Estudis del Mar.

La Carta Europea de Turisme Sostenible als Parcs del Garraf, Olèrdola i Foix
 
Els parcs del Garraf, Olèrdola i Foix han rebut la certificació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) que gestiona la Federació Europarc.  després d’un procés de redacció amb la participació d’agents del territori dels sectors públic i privat. La Carta garanteix un ús turístic del parc compatible amb la conservació del territori, minimitzant els impactes negatius i contribuint al desenvolupament econòmic local. La seva àrea d'implementació  inclou els territoris dels municipis dels parcs i  les àrees marines protegides per la Xarxa Natura 2000 «Costes del Garraf»  i l’ "Espai Marí del Baix Llobregat – Garraf". La xerrada anirà a càrrec de Sofia Paricio García, Coordinadora de la Carta Europea de Turisme Sostenible, Àrea de Territori i Sostenibilitat.  Parcs dels Garraf, Olèrdola, Foix i Sant Llorenç del Munt i l’Obac.  Diputació de Barcelona. La Pleta

També es presentarà el Projecte Rorqual i es projectaran imatges obtingudes amb dron en el marc de la xerrada ‘Sabies que hi ha balenes a les costes del Garraf?’ que anirà a càrrec d’Eduard Degollada, de l’Entitat EDMAKTUB,  Entitat dedicada a l’Estudi dels Cetacis al seu pas per l’Espai Marí del Garraf, amb base a Vilanova i la Geltrú.

Projecció de Plàstic mantra d'Eulàlia Valldosera
 
Projecció de la peça d'art audiovisual Plastic Mantra de l'artista Eulàlia Valldosera, produït per l'artista amb la col•laboració de Studio Trisorio (Itàlia), Centre d'Art i Natura (LLeida) i Centre d'Art La Panera (Lleida).