Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

Sitges debat sobre rehabilitació energètica, construcció sostenible i eficient en la Jornada Bioeconomics 2023

Especialistes d’aquests àmbits es troben a Sitges aquest divendres, en una jornada emmarcada dins de la celebració de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible.

L’Ajuntament de Sitges i BioEconomic organitzen la XII edició de la Jornada Bioeconomic, que aquesta vegada se centra en ‘Rehabilitació Energètica, Construcció Sostenible i Eficient’. La cita és aquest divendres, 30 de juny, a partir de les 10 del matí al Miramar Centre Cultural de Sitges. La inscripció és gratuïta i es pot formalitzar a través de www.bioeconomic.cat.  

Les persones que assisteixin a la jornada podran conèixer els ajuts a  la Rehabilitació Energètica d’Edificis oferts per l’Agència de l'Habitatge de Catalunya, així com els ajuts per l’Autoconsum i emmagatzematge, amb fonts d’energia renovable i implantació de sistemes tèrmics renovables, que és una línia d’incentius de l’Institut Català d’Energia.

La finalitat d’aquesta jornada es mostrar què pot aportar la rehabilitació energètica als habitatges i edificis. D’una banda, hi ha nous plans d’ajuts i subvencions i també es donaran a conèixer casos d’èxit en la rehabilitació energètica d’edificis ja construïts.

Diversos experts parlaran dels materials més adients per aconseguir una rehabilitació sostenible. Aquest és un concepte que no es vol limitar a la conservació de l’edifici, sinó que aspira a canviar i aconseguir la modernització i transformació del sector de la construcció i la renovació d’edificis.   

Al llarg de la jornada Bioeconomics 2023 també es parlarà del projecte municipal de Comunitats Energètiques a Sitges, de les solucions en ventilació per a la rehabilitació, d’aïllaments tèrmics de baix espessor i fins i tot d’un cas pràctic de rehabilitació energètica d’un habitatge sota els estàndards EnerPHit - PASSIVHAUS.