Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

Sitges examina el diòxid de nitrogen a l’aire

Vint punts del municipi tindran un captador durant tres setmanes, per mesurar la qualitat de l’aire al municipi

Sitges està analitzant la qualitat del seu aire i concretament el diòxid de nitrogen, gràcies a uns captadors passius instal·lats en 20 punts del municipi durant tres setmanes. Aquests mesuradors s’han instal·lat aquest dimarts i es retiraran el 18 d’octubre per avaluar les quantitats recollides. A més, uns altres 4 captadors s’instal·laran a l’estació automàtica NO2 més pròxima, que està situada a la Plaça de les Danses, a Vilanova i la Geltrú. Aquesta és una actuació que contempla el pla de millora de qualitat de l'aire redactat l'any 2022.

Els 20 punts de captació a Sitges estaran col·locats a 2,5 metres d’alçada. Sis d’aquests aparells han d’estar a parcs o places urbanes allunyades un mínim de 25 metres del trànsit de vehicles.

Amb l’anàlisi d’aquestes dades es podran obtenir resultats que indiquin la quantitat de diòxid de nitrogen a l’aire en cada zona. Amb aquestes dades es podran prendre decisions respecte la zona de baixes emissions i les accions necessàries per a la millora de la qualitat de l’aire a Sitges.