Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

Sitges posa en marxa la campanya de prevenció d’incendis

Ajuntament i Diputació col·laboren per millorar camins i dispositius de conscienciació per evitar focs forestals aquest estiu.

El Pla de vigilància contra els incendis forestals ja està activat, a Sitges, i s’allargarà fins l’1 de setembre. A través d’un acord amb la Diputació, una unitat mòbil amb dos vigilants informadors circulen pels espais naturals protegits controlant el terreny i informen les persones usuàries d’aquests espais de les normes que s’han de complir per evitar incendis i brutícia. La col·laboració entre l’Ajuntament de Sitges i la Diputació de Barcelona es preveu que continuï enguany amb més millores en camins, com els que ja s’han arreglat al llarg del 2020. 

El regidor d’Espais naturals, Eduard Terrado, explica que “desitgem que no tinguem cap incendi, però la nostra obligació és vetllar perquè els camins estiguin en condicions i evitar els màxims riscos” i afegeix que “tota la feina de prevenció suposa millores que la ciutadania pot gaudir quan fa un ús responsable dels nostres espais naturals”. En aquesta línia, Terrado ha apel·lat al civisme i ha recordat que “cal mantenir els espais naturals nets i emportar-nos qualsevol residu que hàgim pogut generar, perquè també poden ser motiu de l’inici o propagació d’un foc”.

De cara a la tardor, l’Ajuntament ha proposat quatre actuacions més amb un pressupost de 19.400 €, dels quals el 80% del cost l’assumiria la Diputació i el 20% restant l’Ajuntament de Sitges. Aquestes obres serien el manteniment del camí de la Trinitat a Mas Maiol (3,5 km amb un cost de 6.300 €), el manteniment del camí de les Basses al Fondo del Barral (1,2 Km i un cost de 2.160 €), l’arranjament d’un punt crític al camí de la Trinitat a Mas Maiol (110 metres, però amb un cost de 7.700 €) i el manteniment del camí de Mas Alba al Collet de la Fita (1,8 Km, amb un cost de 3.240 €). Aquestes quatre obres sumarien més de 6 quilòmetres i mig de treballs, amb un pressupost conjunt de 19.400 euros. L’Ajuntament es faria càrrec del procés de contractació dels serveis i calcula que es podrien començar a executar a la pròxima tardor.