Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

Sitges renova les 9 banderes blaves de les seves platges i la del port esportiu de Port Ginesta

La renovació dels 9 distintius torna a acreditar Sitges com el municipi català líder amb més banderes blaves per la sostenibilitat de les seves platges, qualitat de l’aigua o l’atenció a persones amb diversitat funcional. 95 platges i 23 ports de Catalunya han estat guardonats amb la Bandera Blava 2024.

Les nou platges de Sitges que disposaven fins ara de bandera blava han tornat a revalidar aquesta distinció el 2024. Així ho ha decidit el jurat internacional Bandera Blava de la Foundation for Environmental Education (FEE), que és qui atorga anualment el distintiu en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC).

Aquestes nou distincions situen Sitges com el municipi català amb més platges reconegudes per la seva sostenibilitat, la qualitat de l’aigua, la seguretat, l’atenció a les persones amb diversitat funcional i l’oferta complementària o educativa. Concretament, les platges on lluirà la bandera blava són Les Botigues, Garraf, Aiguadolç, Balmins, Sant Sebastià, La Ribera, L’Estanyol, La Barra i Terramar. A més, el port esportiu de Port Ginesta també obté aquesta distinció.

Catalunya compta aquest any amb 95 platges guardonades i reconegudes internacionalment per la seva qualitat i serveis. 27 platges corresponen a l’àmbit territorial de Girona, 20 a Barcelona, 22 al Penedès, 18 a Tarragona i 8 a les Terres de l’Ebre. Respecte dels ports, 23 s’han emportat el reconeixement, 9 de la zona de Girona, 7 a la de Barcelona i 7 més a la de Tarragona i Terres de l’Ebre.