Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

Un xiprer del passeig afectat greument per Seiridium es treurà urgentment pel risc de contagi

La infecció de l'arbre inclòs en el Catàleg d'Arbres Singulars està causant actualment la mort de l'exemplar. L’Ajuntament treballa paral·lelament en el tractament fitosanitari contra el Morrut de les palmeres i la Processionària dels pins

Un xiprer de Monterey 'Cupressus macrocarpa' ubicat al passeig de la Ribera inclòs en el Catàleg d'Arbres Singulars haurà de ser extret urgentment la setmana vinent perquè es troba greument afectat per una infecció fúngica coneguda com a Seiridium que és contagiosa per a la resta de xiprers propers.

La retirada de l’exemplar s'haurà d'acompanyar d'una actuació paral·lela consistent en un tractament quimio-terapèutic a la resta d'exemplars del conjunt singular, a més d'aportar adob i reg al terra per enfortir-los. El tractament fitosanitari s’haurà d’efectuar en aquest conjunt d’arbres periòdicament. La ràpida dispersió o contagi del fong fa considerar als serveis municipals que el conjunt de xiprers propers podria estar afectat també tot i no mostrar indicis d’infecció actualment, per la qual cosa estaran en observació.

El Seiridium és un tipus de fong que provoca Antracnosi en arbres de la família de les cupressàcies, vulgarment conegut com el càncer dels xiprers. El fong penetra en l'hoste a través de les discontinuïtats de l'escorça, les branques i l'epidermis en el cas dels arbres joves. La malaltia es manifesta per l’aparició de taques negroses, sovint areolades, que acaben ulcerant-se.

L’Ajuntament finalitza aquests dies el tractament fitosanitari contra el Morrut en el cas de 400 palmeres del municipi, un tractament que combat l’acció de l’Escarbat Roig. Aviat iniciarà el tractament contra una altra de les plagues, la de la Processionària, en tots els pins d’espais públics. Paral·lelament a les tasques habituals de sega i reg, l’Ajuntament començarà les tasques de poda a finals d’octubre.