Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mobilitat

Conveni per elaborar el Pla de la Mobilitat Urbana

La Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sitges signen un conveni per desenvolupar el Pla de Mobilitat Urbana. L’objectiu prioritari és fomentar la mobilitat sostenible i segura.

L'Alcalde de Sitges, Miquel Forns, i el Diputat i Vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona, Josep Llobet, han signat avui dijous un conveni per dur a terme el primer Pla de Mobilitat Urbana (PMU) de Sitges. L'acte ha comptat amb la participació del Regidor de Mobilitat de l'Ajuntament, Francisco Castillo.

L'objectiu prioritari del PMU és fomentar la mobilitat sostenible i segura. La realització del pla contemplarà un exhaustiu anàlisi del sistema de mobilitat actual, realitzarà una diagnosi tècnica del sistema on es posin de manifest els punts forts i febles de la mobilitat a Sitges, definirà el sistema de mobilitat per al futur, especialment a les noves àrees de creixement previstes en el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), proposarà mesures per potenciar la mobilitat sostenible i segura, i formularà un programa d'actuacions segons el pressupost que defineixi l'estudi.

El conveni entre Diputació de Barcelona i Ajuntament de Sitges pretén posar les bases perquè el procés de desenvolupament del PMU sigui eficient i aplicable a partir del primer trimestre del 2014.

La redacció del pla està pressupostada en 48.000€ que assumirà gairebé en la seva totalitat la Diputació de Barcelona.

L'alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha explicat que "el que volem amb aquest Pla és garantir la convivència entre les necessitats dels veïns i les necessitats que genera l'activitat econòmica del municipi amb el transport de mercaderies. Perseguim, per tant, convivència i activitat econòmica". El regidor de Mobilitat, Franscico Castillo, ha afegit que "l'objectiu consisteix en afrontar la mobilitat d'una manera integral per donar resposta a les necessitats que té Sitges a dia d'avui i corregir totes les deficiències que pateix actualment la mobilitat al municipi”.

La signatura del conveni representa el primer pas de l'estudi. Un cop finalitzat, començarà la fase d'aplicació de les actuacions de forma gradual, en funció dels costos i les possibilitats pressupostàries.


Sitges, antecedents

L'any 2003 va entrar en vigor la Llei de Mobilitat, la primera de tot l'Estat que tractava la mobilitat en tot el seu conjunt i va suposar un punt d'inflexió en la manera d'abordar la mobilitat des de les administracions públiques. 

Un dels aspectes més importants de la Llei és que promou el desenvolupament dels Plans de Mobilitat Urbana (PMU) com a eina per a planificar i gestionar les actuacions en matèria de mobilitat i permet integrar i coordinar les polítiques urbanístiques.

Fins ara Sitges havia treballat la mobilitat des de diferents vessants com un estudi de zones de vianants o la millora del servei del Taxi.