Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mobilitat

El sistema d’emergències modifica els requeriments i obliga a retirar els aparcaments del Carrer Santiago Rusiñol i un tram de la Plaça de Sant Joan

La mesura s’implanta des del pròxim dilluns, ja que els vehicles d’emergències no passen per aquestes vies si hi ha vehicles estacionats.

El sistema d’actuacions ràpides per emergències ha revisat la mobilitat en diversos punts crítics d’accés dins del municipi i ha conclòs que cal retirar tots els vehicles del carrer de Santiago Rusiñol i també un tram interior de la Plaça de Sant Joan Baptista, entre el carrer de Samuel Barrachina i el Camí de la Fita.

Aquesta actuació ve motivada per la constatació que els volums de diversos vehicles que atenen situacions d’emergència no poden circular per aquests espais, si hi ha cotxes, furgonetes o altres vehicles estacionats. Per aquest motiu, a partir de dilluns es procedirà a senyalitzar degudament aquestes zones i es canviarà la senyalèctica que quedi en desús.

Pel que fa al carrer de Santiago Rusiñol, s’eliminarà tot tipus d’aparcament i els contenidors mòbils també seran canviats d’ubicació: un anirà al final del carrer de Francesc Gumà i l´altre al carrer de Rafael Llopart, junt amb els que ja hi ha senyalitzats.

A la Plaça de Sant Joan Baptista, l’afectació és en un tram interior que va del carrer de Samuel Barrachina fins al Camí de la Fita. Actualment, en aquest punt hi estacionen vehicles que dificultarien l’accés a vehicles d’emergència. En aquesta zona, s’ha ampliat l’espai de zona verda gratuïta per als residents, per tal de facilitar aparcaments al veïnat que fins ara fes servir aquest punt de la Plaça de Sant Joan Baptista.

Policia Local i Bombers de la Generalitat continuaran treballant en altres punts crítics de Sitges per garantir l'accés davant de possible emergències.