Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mobilitat

El Vinyet i Terramar estrenen la reordenació dels aparcaments vora el Passeig marítim

L’ampliació de la zona verda suposa que els residents hi tindran aparcament gratuït, mentre que la zona blava vol afavorir la rotació de vehicles.

El Vinyet i Terramar estrenen, des d’aquest divendres, la reordenació dels aparcaments de la zona més pròxima al Passeig marítim. Precisament, en aquesta via s’hi van retirar unes 300 places d’aparcament per ubicar-hi el carril bici i per afavorir les mesures en la lluita contra la COVID19, ja l’any 2020. Ara, amb la zona verda es farà possible que els vehicles amb distintiu de resident a Sitges tinguin plaça d’aparcament gratuïta, mentre que a través de la zona blava es vol potenciar la rotació d’estacionaments. A més, també es reserven places per a vehicles de persones de mobilitat reduïda (que també poden aparcar gratuïtament a la zona blava) i es prohibeix l’estacionament en alguns trams massa estrets.

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Sitges, Jaume Monasterio, explica que “mantenim l’aposta per minimitzar l’ús del cotxe i afavorir els vianants i les bicicletes, com hem fet amb el carril bici del passeig i que completarem d’aquí uns mesos”, però afegeix que “al mateix temps som conscients que el veïnat de Vinyet i Terramar ha de poder aparcar i ara també afavorim que tots els residents de Sitges tinguin aparcament gratuït a les noves zones verdes”.  

La zona blava resultant es divideix en el sector del Vinyet i de Terramar, amb dos horaris diferents. Al Vinyet es pagarà de 10h a 14h i de 16h a 20h, de dilluns a diumenge i festius. A Terramar, la zona blava serà de 10 a 14h i de 16 a 20h de l’1 de maig al 30 de setembre, els caps de setmana i festius i també els períodes de Dilluns sant a Dilluns de Pasqua, del 24 de desembre al 6 de gener.  

Els carrers afectats per l’ampliació de zona verda o blava són els següents: Carrer de la  Mare de Déu de Montserrat (zona blava i verda), Carrer d´Anselm Clavé (zona blava i verda), Carrer de Joan Lloveras (zona blava i verda), carrer d´Enric Morera (zona blava i verda), Carrer Socias (zona blava i verda), Carrer de Gaietà Benaprès (zona verda), Carrer de Balmes (zona verda), Carrer de Toledo (zona blava i verda),  Carrer de Josep Planas Robert (zona blava i verda), Carrer de Josep Carner (zona blava i verda), Carrer de Salvador Casacoberta (zona blava), Avinguda de Navarra (zona blava), Carrer d’Isaac Peral (zona blava), Carrer de Cristòfol Colom (zona blava).

Com marca l’ordenança fiscal aprovada pel 2022, la zona verda serà gratuïta per als vehicles amb distintiu de resident, mentre que per a la resta s’haurà de pagar la tarifa de zona verda als parquímetres habilitats a la zona.