Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mobilitat

L’Ajuntament aplica noves mesures de mobilitat al passeig per regular el trànsit de persones i vehicles

Després del primer dia de sortides esportives i passejades, l’Ajuntament implementa a partir d’avui canvis de mobilitat al passeig Marítim per tal de regular el trànsit de persones i vehicles

A partir d’aquest diumenge, l’Ajuntament de Sitges aplicarà noves mesures de mobilitat al passeig Marítim de Sitges (a l’alçada de l’avinguda Sofia fins al Terramar) per tal de millorar el trànsit de persones i vehicles al passeig i evitar concentracions. La Policia Local i la regidoria de Mobilitat han prioritzat una gran zona de vianants, seguint el criteri de l’ordre de sanitat publicada al BOE, en la que els municipis han de donar prioritat als vianants, en cas de decidir modificar aspectes de mobilitat.

Es crearan dos carrils per separar corredors i gent que passeja en dos sentits de circulació. També es prohibirà l’estacionament a partir de dilluns a tot el passeig Marítim (calçada al costat mar), i queda anul·lada la zona de càrrega i descàrrega de davant del PIC NIC i davant del Club de Mar.

Pel que fa a la circulació de vehicles, a partir de demà dilluns es començarà a treballar per aplicar en els propers dies un únic carril de circulació al passeig en sentit Terramar. L’objectiu és habilitar un carril de la calçada -des de l’avinguda Sofia fins a la cruïlla amb carrer de les Anquines- per a bicicletes, generant d’aquesta manera un espai segur. A tota la línia divisòria de carril es disposaran cons, tanques  i new jersey, reforçant les cruïlles i els seus voltants per garantir la seguretat dels usuaris d’aquest carril bici habilitat. Amb aquesta mesura es guanya un espai per a les bicicletes de més de 6.000 metres quadrats.

Durant els primers dies, s’incrementarà la presència d’agents de policia local per informar i vetllar pel funcionament d’aquest nou sistema. La Policia Local destaca que la proposta té com objectiu “guanyar un espai transitable amb seguretat per a les persones i les bicicletes.

Aquestes mesures se sumen a la primera actuació de mobilitat que ja es va adoptar ahir dissabte, el tall circulació al Passeig de la Ribera entre Bassa Rodona i Fragata. Això va permetre que els vianants i ciclistes ocupessin tota la calçada i “funcionés molt bé, però és un tram insuficient”, segons la Policia Local.

L’Ajuntament ha creat un equip de suport i de seguiment per explicar i informar als vianants i esportistes sobre les mesures establertes de prevenció i sobre la informació vinculada a les platges (usos i platges obertes / tancades). Aquest equip està format per 6 persones que aniran identificades amb armilles reflectants, i estaran ubicades a partir de demà al mateix passeig i a peu de platja cada dia de la setmana durant les hores que es preveu de major afluència.

 

Primer dia d’activitats esportives i passejades

S’ha detectat una gran afluència de gent en les franges per fer esport de primera hora i última hora del dia. La Policia Local destaca que durant el primer dia d’activitat de pràctica esportiva (no professional) a l’aire lliure i passejades per franges, s’han respectat en general les franges horàries de sortides per edats. D’altra banda, s’insisteix que les passejades amb infants han de ser només acompanyades per un adult. La Policia ha observat a molts grups de gent (de 3 a 5 persones), realitzant la xarrada en cercle, alguns mantenint una distància de seguretat però “molts altres no”.

Durant el dia d’ahir la Policia ha registrat dues trucades per festes en comunitats de veïns, fet que ha provocat l’aixecament de diverses actes.

L’Ajuntament recorda que es pot sortir al carrer a fer esport a peu, amb bicicleta, patins o córrer, entre d’altres, sense límit de distància sempre dins el mateix municipi, però insisteix en que les instal·lacions esportives estan tancades com a mesura preventiva i de seguretat.

L’Ajuntament reitera que les platges es mantenen tancades fins demà dilluns, 4 de maig, quan es reobriran únicament per a passejades i per a activitat esportiva individual a la sorra. Actualment, el bany i la pràctica esportiva dins del mar encara no estan permeses a Sitges com a mesura preventiva i de seguretat sanitària, però en funció de com evolucioni la situació, s’aplicaran noves mesures.

Protecció Civil recorda que no es pot sortir de casa si hi ha símptomes de coronavirus (COVID19) o s’està en aïllament. També demana prendre’s la temperatura abans de sortir i si es té 37ºC o més, no s’hauria de sortir del domicili.

Qui pot sortir?

 • Totes les persones a partir de 14 anys (inclosos) en horari de 6 a 10 del matí i de 20 a 23h.
 • Les persones majors de 70 anys i dependents de 10 a 12 i de 19 a 20h.
 • Els infants, acompanyats d’un adult, de 12 a 19h (màxim 1 hora).

Amb qui?

 • Es pot passejar individualment o acompanyat d’una persona amb qui es conviu al domicili o de la persona cuidadora en el cas de persones que ho necessitin.
 • L’exercici físic únicament es pot fer de forma individual. En el cas de persones que ho necessitin, poden sortir acompanyades de la persona que les cuida.

Passejades

 • Passejos com a màxim a 1km de distància del domicili i en les franges determinades en funció de l’edat.
 • Es pot utilitzar l’espai de les platges de Sitges a partir de dilluns 4 de maig per als passejos però es mantenen actualment tancades actualment per al bany i l’activitat esportiva.

Esport

 • Entorns oberts: espais naturals sempre dins del mateix municipi i espais urbans. La recomanació és fer esport a vies amples de més de 5 metres.
 • Està prohibit utilitzar el vehicle o el transport públic per desplaçar-se per fer esport individual o passejar.

Mesures de seguretat

 • Cal portar mascareta sempre que sigui possible.
 • Cal rentar-se les mans en sortir i entrar a casa
 • Cal respectar la distància de seguretat entre persones (la Generalitat recomana deixar un mínim de 2 metres en activitat esportiva de baixa intensitat i un mínim de 10 metres en activitat esportiva d’alta intensitat).

Recomanacions

 • Començar de forma moderada i gradual. Cal tenir en compte l’estat físic inicial.
 • No realitzar activitats que comportin risc d’accident o de lesions.

 

Per a més informació, consulteu el web gencat.cat