Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mobilitat

L’Ajuntament inicia la distribució de 5.000 mascaretes entre els usuaris del transport públic

El recorregut de la línia 2 de bus urbà es veurà alterat.
El recorregut de la línia 2 de bus urbà es veurà alterat.
La mesura vol ajudar a donar compliment a l’obligatorietat de dur mascaretes al transport públic anunciada aquest dissabte pel govern espanyol.

L’Ajuntament de Sitges ha començat avui a repartir mascaretes entre els usuaris del transport públic que han estat proporcionades per Protecció Civil. Treballadors municipals han distribuït mascaretes a les parades d’autobús i a l’estació de tren entre els usuaris que no en portaven amb l’objectiu d’ajudar en el compliment de la nova norma que obliga a dur mascareta dins el transport públic.

La norma que obliga a dur mascareta al transport públic és una mesura de prevenció i seguretat contra el coronavirus anunciada aquest dissabte pel govern espanyol i amb aplicació a partir d’avui dilluns.

 

Canvis en la línia 2 de bus

L’Ajuntament ha modificat el recorregut de la línia 2 de bus urbà al seu pas pel passeig Marítim i fins al Terramar per adaptar-lo a l’eliminació d’un dels vials de circulació de vehicles que s’ha fet aquest cap de setmana amb l’objectiu d’evitar concentracions de persones. A partir d’avui dilluns, el bus de la línia 2 efectuarà el trajecte de tornada pel carrer Balmes i no pel passeig marítim com fins ara.

 

Canvis en la mobilitat del passeig marítim

Des d’aquest diumenge, l’Ajuntament de Sitges aplica noves mesures de mobilitat al passeig Marítim de Sitges (a l’alçada de l’avinguda Sofia fins al Terramar) per tal de millorar el trànsit de persones i vehicles al passeig i evitar concentracions. La Policia Local i la regidoria de Mobilitat han prioritzat una gran zona de vianants, seguint el criteri de l’ordre de sanitat publicada al BOE, en la que els municipis han de donar prioritat als vianants, en cas de decidir modificar aspectes de mobilitat.

S’han creat dos carrils per separar corredors i gent que passeja en dos sentits de circulació. També es prohibeix l’estacionament a partir d’avui dilluns a tot el passeig Marítim (calçada al costat mar), i queda anul·lada la zona de càrrega i descàrrega de davant del PIC NIC i davant del Club de Mar.

Pel que fa a la circulació de vehicles, avui s’ha començat a treballar per tal que en els propers dies es pugui tenir un únic carril de circulació al passeig en sentit Terramar. L’objectiu és habilitar un carril de la calçada -des de l’avinguda Sofia fins a la cruïlla amb carrer de les Anquines- per a bicicletes, generant d’aquesta manera un espai segur. A tota la línia divisòria de carril es disposaran cons, tanques i new jersey, reforçant les cruïlles i els seus voltants per garantir la seguretat dels usuaris d’aquest carril bici habilitat. Amb aquesta mesura es guanya un espai per a les bicicletes de més de 6.000 metres quadrats.

Durant els primers dies, s’incrementarà la presència d’agents de policia local per informar i vetllar pel funcionament d’aquest nou sistema. La Policia Local destaca que la proposta té com objectiu “guanyar un espai transitable amb seguretat per a les persones i les bicicletes.

L’Ajuntament ha creat un equip de suport i de seguiment per explicar i informar als vianants i esportistes sobre les mesures establertes de prevenció i sobre la informació vinculada a les platges (usos i platges obertes / tancades). Aquest equip està format per 6 persones que aniran identificades amb armilles reflectants, i estaran ubicades a partir de demà al mateix passeig i a peu de platja cada dia de la setmana durant les hores que es preveu de major afluència.