Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mobilitat

L’International Mobility Congress de Sitges reunirà entitats socials implicades en la mobilitat segura i inclusiva

Creu Roja, Catalunya Camina, Associació per a la prevenció dels accidents de trànsit, STOP Accidentes, Amputats Sant Jordi i l’ONCE estaran a Sitges a la trobada internacional del 25 i 26 d’octubre.

Els debats i ponències que reuniran a Sitges experts internacionals a l’International Mobility Congress (IMC22) els dies 25 i 26 d’octubre, també inclouran la presència d’entitats socials implicades en incrementar la seguretat, reduir la sinistralitat i afavorir una mobilitat per a totes les persones. Concretament, hi seran Creu Roja, Catalunya Camina, Associació per a la prevenció dels accidents de trànsit, STOP Accidentes i Amputats Sant Jordi , les quals tindran un espai propi des d’on donaran a conèixer la feina que duen a terme i convidaran, entre d’altres, a prendre consciència de la necessitat d'adoptar mesures per evitar accidents i aconseguir l'objectiu d'arribar a "zero víctimes" de trànsit.

L’Alcaldessa de Sitges i presidenta de l’Associació de municipis per la mobilitat i el transport urbà (AMTU), Aurora Carbonell Abella, explica que “la seguretat és un eix fonamental quan parlem del futur de la mobilitat” i indica que “des de l’AMTU, com organitzador de l’IMC22, volem treballar conjuntament amb aquestes entitats socials que ja aborden aquesta problemàtica”.

L’objectiu d'arribar a zero persones mortes o ferides de gravetat és un enfocament nascut a Suècia. Un dels seus conceptes fonamentals es basa a prendre totes les mesures necessàries perquè un error comès per un usuari de la via pública no causi un sinistre greu. Per això és imprescindible conèixer les causes dels sinistres i treballar en la prevenció, tal i com fan les entitats socials presents al congrés.

L’IMC 22 dedicarà la sessió 7, que tindrà lloc dimecres, 26 d’octubre a les 9h., a tractar específicament sobre la Mobilitat segura i inclusiva. En la taula rodona d’aquesta sessió hi participarà un representant de l’ONCE, a més de representants d’altres entitats que explicaran quines accions estan duent a terme per incrementar la seguretat i afavorir una mobilitat més amable per a totes les persones.

L’International Mobility Congress (IMC 22) és el congrés impulsat pel sector de la mobilitat i el transport públic de Catalunya, ja que està organitzat conjuntament per la Generalitat, l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) , l’ATM de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Associació de Municipis de Catalunya (ACM) i l’Ajuntament de Sitges. A més, també hi col·laboren els principals agents implicats en la mobilitat i el transport públic a Catalunya com són: FGC, AMB, TMB i l’Ajuntament de Barcelona, i comptarà amb la presència d'empreses com EIT Urban Mobility, La Cambra de Comerç de Barcelona o la PIMEC.

Més informació a: www.imcmobilitycongress.com/ .