Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mobilitat

Sitges celebra la Setmana de la Mobilitat amb la gratuïtat del bus urbà, aquest dilluns

Entre el 16 i el 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat, on hi participen 200 municipis catalans, entre els quals Sitges

Sitges s’adhereix un any més a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat amb la gratuïtat del bus urbà el dilluns 21 de setembre. El lema de la campanya d’enguany és “Per una mobilitat sense emissions”, fent referència a l’objectiu de la Comissió Europea d’arribar a la neutralitat en emissions de carboni l’any 2050. També s’incideix en l’accessibilitat dels transports sostenibles i la promoció d’un sistema de transport inclusiu per a totes les persones.

Aquests dies, la campanya “Per una mobilitat sense emissions” vol potenciar hàbits de mobilitat sostenibles, segurs i saludables: desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. També es volen fer veure els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Entre els objectius europeus de la Setmana de la Mobilitat hi ha fomentar un ús raonable del vehicle privat, informar de les diverses modalitats de transports i els seus impactes, impulsar els mitjans sostenibles, potenciar el retrobament de la ciutadania dins la ciutat en un entorn saludable i reflexionar sobre els efectes d’un ús excessiu del transport a motor.