Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mobilitat

Sitges celebra la Setmana de la Mobilitat amb la gratuïtat del bus urbà

Coincidint amb la Setmana de la Mobilitat i l’Ajuntament posa en marxa dos nous punts de càrrega per a vehicles elèctrics

L’Ajuntament de Sitges s’adhereix a la celebració de la Setmana de la Mobilitat. Per estimular l’ús del transport públic, dilluns 19 i dimarts 20, tots els viatges del bus urbà de Sitges són gratuïts. El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Sitges, Jaume Monasterio, explica que “Sitges disposa d’un bon servei de bus urbà i volem potenciar-lo, com alternativa més sostenible a molts desplaçaments dins el municipi”. Segons les dades generals de l’ús del transport públic a Catalunya, les xifres de persones usuàries ronda un 20% menys que a l’any 2019, abans de la pandèmia de COVID19.

Un altre dels àmbits que treballa la regidoria per millorar la mobilitat al municipi és el carril bici. El regidor Jaume Monasterio recorda que ja s’ha completat el carril pel passeig, fins a l’Avinguda Sofia i anuncia que “estem treballant per unir el carril bici del passeig amb el del Passeig de Vilanova, la zona de Can Pei i els existents a La Plana, per tenir una continuïtat”.

Pel que fa als vehicles, la regidoria de Mobilitat ha habilitat, durant l’estiu, un aparcament dissuassori per a 400 vehicles a La Plana.

En relació als vianants, el regidor Monasterio subratlla que “hem millorat l’accessibilitat de la ciutadania a la via pública, amb una inversió der 1’e milions d’euros per refer voreres a les zones del Vinyet i Terramar, a més d’anar adequant les voreres a la normativa per facilitar el pas a cotxets o cadires de rodes”.

L’Ajuntament també continua amb el procés d’eliminació o canvi d’aparcaments de vehicles a les cruïlles, per facilitar la visibilitat tant dels vianants com dels vehicles quan arriben a un encreuament. Com indica el regidor Monasterio, “un cotxe o una furgoneta tapa la visibilitat molt més que un ciclomotor o una motocicleta, de manera que estem canviant aquests estacionaments que toquen a les cantonades”.

Paral·lelament, l’Ajuntament segueix treballant amb un nou pla de mobilitat que incorporarà les conclusions de les jornades participatives celebrades la primavera passada i que, entre altres, van servir per plantejar qüestions com les zones de baixes emissions o el repartiment de mercaderies.

Més informació de la Setmana de la Mobilitat a: www.mobilityweek.eu.

Nous punts de càrrega per a vehicles elèctrics

Sitges suma dos nous punts de càrrega per a vehicles elèctrics al municipi i arriba als cinc punts de càrrega gratuïts fins al moment. Avui dilluns, s’ha iniciat la instal·lació dels nous punts al passeig Marítim (prop del carrer d’Antoni Cartró) i al parc de Can Robert, a la zona més propera al Centre d’Atenció al Visitant de Can Milà on ja hi ha instal·lats dos punts de càrrega.

La Regidoria de Sostenibilitat, Transició Energètica i Canvi Climàtic traslladarà, aquesta setmana, el punt de càrrega ubicat a l’entorn de la parada de busos turístics a Can Robert, al carrer de Samuel Barrachina. Com explica el regidor Xavier Roig, “aquest és el primer punt que es va instal·lar a Sitges i el trasllat es fa amb l’objectiu d’oferir un servei més racional i centralitzat. Com ens vam comprometre, continuem avançant en l’ampliació progressiva d’aquest servei per promoure un transport més sostenible”.

Amb les dues noves incorporacions, Sitges disposarà d’un total de cinc punts de càrrega gratuïts: tres a l’aparcament de Can Robert, un al passeig Marítim i un tercer al carrer de Samuel Barrachina. Es tracta de carregadors semi ràpids, amb una potència de 22kW, que permeten carregar un únic vehicle a aquesta potència o connectar dos vehicles elèctrics simultàniament a 11+11 kW.

La previsió municipal és distribuir nous punts de recàrrega en barris, zones turístiques o industrials durant l’any 2023.