Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mobilitat

Sitges començarà a sancionar l’ús inadequat dels vehicles de mercaderies de la zona de càrrega i descàrrega

L’Ajuntament ha implantat un sistema digital per promoure l’ús correcte de les zones de càrrega i descàrrega. Després d’una primera fase informativa de 6 mesos, s’inicia ara la part sancionadora.

Sitges començarà a sancionar, a partir d’aquest divendres 1 de  desembre, els vehicles autoritzats que facin un ús inadequat de les zones habilitades per a la càrrega i descàrrega. La part sancionadora arriba després d’un període de 6 mesos on s’han fet una feina informativa del funcionament d’aquests espais. L’Ajuntament considera que sis mesos és un temps suficient per a que les persones que utilitzen aquest espai s’hagin familiaritzat amb l’aplicació Parkunload, que és el sistema que regula l’estacionament en aquests trams. Les sancions seran de 67,5€, per manca de tiquet en zona de càrrega i descàrrega, i 36€ per sobrepassar el temps en zona d’estacionament regulat.

Les sancions no tindran possibilitat d´anul·lació per part de la persona usuària, però sí que s’hi podran fer al·legacions. El regidor de Mobilitat, Jaume Monasterio Miró, indica que “la majoria dels vehicles han fet un bon ús de les zones de càrrega i descàrrega regulada amb la nova aplicació durant la primera fase informativa” i afegeix que “és un sistema senzill i molt intuïtiu per facilitar el treball als professionals i, al mateix temps, permet endreçar la mobilitat al centre de Sitges”.

Aquesta App de control es pot descarregar, gratuïtament, i en aquests primers sis mesos ja ha registrat un miler d’usuaris de vehicles comercials, camions i furgonetes. Aquesta aplicació només permet inscriure-s’hi vehicles autoritzats per fer càrregues i descàrregues. Per tant, no és possible registrar-hi turismes.