Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mobilitat

Sitges estrena un sistema digital de control d’aparcaments en la distribució de mercaderies

Una aplicació permet indicar la franja horària d’estacionament i fer-ne el control.

Sitges enceta, aquest dilluns, un nou sistema d’aparcaments per a la Distribució Urbana de Mercaderies (DUM), a través de l’aplicació Parkunload, amb l’objectiu d’incrementar la rotació al centre de la vila de l’estacionament i facilitar la disponibilitat de places per a vehicles de distribució i altres autoritzats. Es preveu que la mesura duri un any i poder-la ajustar d’aquí 12 mesos a partir de les dades obtingudes (zones més usades, temps d’estacionament, tipus de vehicles...) per la mateixa aplicació.

Cada persona ha d’obtenir un tiquet digital que serà gratuït i que permet saber el lloc i la franja horària d’ús. Camions, furgonetes i vehicles mixtes de dos seients, així com altres vehicles autoritzats, tenen un màxim de 30 minuts per estacionar en alguna de les 11 zones d’estacionament reservades. La mesura s’aplica des de dilluns i durant les primeres dues setmanes es repartiran fulls informatius a les persones usuàries, que seran un reforç a la informació ja existent en la senyalització de la zona.

Aquests espais tenen 6 places en dos punts del carrer de l’Illa de Cuba, 8 aparcaments en tres zones del Passeig de la Ribera, 7 places més a la zona de la Fragata, 10 places al carrer de Santiago Rusiñol, 6 llocs per a vehicles en dos espais del carrer de Francesc Gumà i 6 llocs més en dues zones de l’Avinguda d’Artur Carbonell.  

Cada zona habilitada per a la distribució de mercaderies té indicada la franja horària d’ús per aquest servei, que és de dilluns a divendres de 8h a 14h i de 14h a 19h, dissabtes de 8h a 13h. Fora de l'horari establert als senyals, es podrà aparcar lliurament sense utilitzar aquesta aplicació.

Més informació de l’aplicació a www.parkunload.com .