Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mobilitat

Sitges inicia la prova pilot d’un nou model de repartiment de mercaderies més sostenible i eficient

La col·laboració públic-privada entre l’Ajuntament de Sitges, Heineken i l'empresa Distribucions J.M Gestí és la base de la prova que té com a objectiu de reorganitzar la distribució de mercaderies als establiments de l’hostaleria i la restauració, i reduir l'impacte d'aquest servei als carrers del centre.

Sitges avança cap al model de mobilitat última milla gràcies a la col·laboració públic-privada. L’acord signat entre l’Ajuntament de Sitges, Heineken i l'empresa dedistribució de mercaderies i Gestí, ha servit per iniciar, avui, una prova pilot per promoure un nou sistema de repartiment de mercaderies al nucli urbà. L’objectiu de la prova és extreure dades reals per aplicar en la futura reorganització de la distribució de mercaderies als establiments de l’hostaleria i la restauració i aconseguir una millora dels sistemes de distribució de mercaderies última milla.

El regidor de Mobilitat, Jaume Monasterio, ha explicat que “es tracta d’una prova pilot per reduir l’impacte que la distribució de mercaderies té al centre. La voluntat municipal és implementar un nou sistema de repartiment perquè creiem que beneficia tant a la ciutadania com a les empreses distribuïdores i als establiments”.   

Gestí és les principals empreses de repartiment urbà a Sitges i seran les encarregades d’executar la prova pilot amb vehicles de zero emissions, proporcionats per Heineken. Un camió nodriu realitzarà l’abastiment dels vehicles última milla en diferents zones properes al nucli urbà, en espais autoritzats per l’Ajuntament, i aquests distribuiran les mercaderies en els carrers més cèntrics. El funcionament del sistema de distribució es monitoritzarà per obtenir els resultats de la prova. L’Ajuntament i les empreses col·laboradores crearan una Comissió de treball per valorar i analitzar els resultats de la prova.

El sistema busca reduir les emissions de CO2, la contaminació visual o millorar la seguretat vial, així com millorar la productivitat del repartiment i facilitar la distribució de productes en carrers cèntrics o zones de difícil accés. “L’aposta municipal per la sostenibilitat i per aconseguir un Sitges més sa és clara”, ha afirmat el regidor de Sostenibilitat i Transició Energètica, Xavier Roig: “Treballem de forma transversal per aconseguir indicadors que ens permetin assolir els objectius de l’agenda 2030, perquè fer-ho és una necessitat tant per al planeta com per a la qualitat de vida de les persones”.