Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

'Un passeig per Sitges 2019-2023'

'Un passeig per Sitges 2019-2023'

L’Ajuntament de Sitges presenta una exposició per fer balanç del mandat municipal 2019 - 2023, seguint amb el compromís de retre comptes amb la ciutadania.

El govern municipal treballa per avançar cap al Sitges del futur i deixar a punt nous equipaments per als pròxims anys.
|   UNA EXPOSICIÓ PER FER BALANÇ DE GOVERN     |

*

L’Ajuntament de Sitges presenta l'exposició amb el compromís de donar compte de la gestió municipal. Al llarg dels darrers quatre anys s’han organitzat diverses audiències públiques per apropar l’acció municipal als sitgetans i les sitgetanes, i compartir inquietuds. Ara, aquesta exposició fa un pas més i mostra breument el treball de l’Ajuntament dels últims 4 anys.


*

El període 2019-2023 va començar amb un canvi a l’Alcaldia: Aurora Carbonell Abella va ser escollida com la primera Alcaldessa de Sitges en el Ple de constitució de l’Ajuntament del 15 de juny de 2019. El Pla d’Actuació Municipal va presentar el full de ruta del nou govern, farcit d’actuacions i projectes.

*

El 14 de març de 2020, però, es declara l’estat d’alarma a causa de la pandèmia mundial de la COVID19. El món s’atura i les prioritats canvien. També a Sitges. L’Ajuntament s’adapta a la situació i continua treballant per superar una època que ningú no s’hagués imaginat mai.


*

Les restriccions per aturar la pandèmia es van alleugerint i torna la vida mica en mica. Però de nou arriba un moment que fa capgirar la dinàmica municipal amb l’esclat de la guerra entre Ucraïna i Rússia. El conflicte bèl·lic genera un impacte important a la vila, a causa de l’arribada de persones refugiades ucraïneses durant la primera meitat del 2022. De fet, Sitges és un dels pobles que més persones refugiades acull. L’Ajuntament facilita l’atenció, el trasllat d’informació i l’allotjament de persones sense xarxa ni recursos.


*

Poc a poc, Sitges recupera el pols i l’activitat econòmica i social al carrer. L’activitat municipal, que mai no es va aturar, normalitza els formats i es visualitzen fites fonamentals per als sitgetans i les sitgetanes, com les diverses promocions d’habitatge de protecció oficial.

*

El govern municipal treballa per avançar cap al Sitges del futur i deixar a punt nous equipaments per als pròxims anys, com un nou camp de futbol o l’edifici de l’escola de música.

*

ESTRUCTURA DE L'EXPOSICIÓ

L'exposició s'estructura en cinc blocs que volen fer un resum del relat de govern:

El Pla d'Actuació Municipal, el full de ruta
Una sacsejada mundial que transforma Sitges
Recuperem el pols de vida
Quatre anys en xifres
Ho deixem a punt*

MERCAT VELL
3 AL 12 DE MARÇ
DILLUNS A DIJOUS, DE 17 A 20 H
DIVENDRES A DIUMENGE, DE 10 A 13 H I DE 17 A 20 H

*
'Un passeig per Sitges 2019-2023' és una exposició de l'Ajuntament de Sitges