Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges verd

Sitges verd

Prova pilot de parterre amb espècies autòctones / Procés de participació ciutadana

Espècies adaptades

La plantació d’espècies adaptades al clima mediterrani genera una reducció del manteniment, ja que no cal un reg sovintejat d'aigua. També s'afavoreix la biodiversitat, com per exemple l'aparició d'invertebrats pol·linitzadors.

Biodiversitat

Espècies com el fonoll marí (Crithmum maritimum), la foixarda (Globularia alypum), bellota hirsuta (Pseudodictamnus hirsutus), porrassina (Asphodelus fistulosus) o el donzell arbustiu (Artemisa arborescens) milloren la biodiversitat i el paisatge de la zona.

Aigua de reg

L’alta tecnificació del sistema de reg plantejat representa una oportunitat per minimitzar el consum d’aigua en les zones verdes urbanes, amb un control sobre les necessitats de la pròpia vegetació i la reducció del malbaratament. 


CRITERIS DE SOSTENIBILITAT

+ Integració paisatgística
+ Biodiversitat

- Consum d’aigua
- Manteniment


Prova pilot de replantació d'espècies autòctones

Un tram de l’espai enjardinat del Passeig marítim, a l’alçada de la platja de l’Estanyol, és el lloc triat per fer-hi una prova pilot de replantació amb materials autòctons i plantes que s’ajustin millor al lloc on es planten i a l’actual moment climàtic.

El disseny de l’espai compta amb el manteniment dels tamarius existents i la incorporació d’una seixantena d’unitats de planta gran (tipus Ammophila arenaria, Hyparrhenia hirta, Pistacia lentiscus o similars), una quarantena d’unitats de planta mitjana (tipus Chamaerops humilis i Dorycnium pentaphyllum o similar) i entre 270 i 280 unitats de planta petita (tipus Crithmum maritimum, Helicrysum stoechas, Eryngium maritimum, Euphorbia, Artemisia, Plantago crassifolia, Calystegia Soldanella o similar).Participació ciutadana

La Taula del verd urbà de Sitges és un espai de debat que tracta qüestions relacionades amb les zones verdes urbanes de Sitges, que es basa en la col·laboració d'experts i la participació ciutadana per millorar la Vila des d'una perspectiva ecològica i sostenible. Quins temes volem abastar?

  • Planificació dels espais verds
  • Arbrat viari
  • Parcs i jardins municipals
  • Espais naturals
  • Cobertes verdes

MÉS

Hotel d'insectes

El projecte preveu la instal·lació d'un hotel d’insectes, una estructura per afavorir el refugi i la millora dels invertebrats pol·linitzadors de la zona.