Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Territori

El futur de la Plana i Santa Bàrbara es tractarà en audiència pública el 19 de setembre

El Govern Municipal explicarà als ciutadans el conveni amb la Junta de Compensació de la Plana i Santa Bàrbara el 19 de setembre, a les set de la tarda, a l’auditori de Miramar. L’acord contempla la cessió d’un 70% de terrenys a l’Ajuntament. Una comissió de seguiment determinarà les fases en què s’ha de desenvolupar el sector.

El contingut del conveni al qual ha arribat l’Ajuntament de Sitges amb els promotors de la Plana i Santa Bàrbara es donarà a conèixer en una audiència pública convocada per al 19 de setembre, a les set de la tarda, a l’auditori de Miramar. En aquesta trobada també es parlarà del ritme de desenvolupament del sector, que encara s’ha de determinar. El Govern Municipal aprofitarà la trobada per prendre nota dels suggeriments i opinions que li traslladin els assistents.

Una comissió de seguiment integrada per l’Ajuntament, propietaris i promotors del sector i representants de l’oposició serà l’encarregada de determinar les fases amb les quals es desenvoluparà el sector. Es preveu que aquest òrgan també l’integrin membres del Consell Assessor de Territori i Sostenibilitat, amb representació de la ciutadania. El Govern aposta, en aquest sentit, per un ritme de creixement assumible que eviti la massificació i permeti anar dotant al municipi dels serveis i equipaments necessaris per a l’increment de població previst.

El conveni negociat amb la Junta de Compensació prioritza l’interès públic, de manera que els propietaris han cedit el 70% dels terrenys. Això es tradueix en la construcció de 650 habitatges de promoció social del total de 1.600 que hi ha previstos; la creació d’una zona arbrada a la Sínia del Bord, i millores en equipaments, com la cessió i rehabilitació de l’ermita i la masia de Santa Bàrbara per a usos culturals, i la millora de Can Milà i Can Nubials. A més, també es preveu estudiar la construcció en aquest sector d’una estació d’autobusos.