Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Territori

El govern convocarà dues noves audiències públiques a la tardor per parlar del Pla d’Equipaments i dels futurs pisos socials

El govern presenta en audiència pública el model de desenvolupament per als propers anys del PPU1, el pla que aprofita 78 hectàrees per a habitatges, equipaments, aparcament, parc i habitatges socials

Després de l’èxit de públic i de l’interès demostrat pels assistents a l’audiència pública sobre el desenvolupament del PPU1 celebrat aquest dimarts a l’auditori del Centre Cultural Miramar, el govern ha anunciat la convocatòria de dues audiències públiques a la tardor sobre dos dels temes importants relacionats amb el nou sector: el Pla d’Equipaments i les futures promocions de pisos socials que s’hi construiran. En els darrers mesos de l’any també es preveu que es presenti en actes públics a la ciutadania les línies generals del nou contracte de neteja i recollida de residus que s’ha de sotmetre a licitació i les ordenances fiscals per a 2018.

El primer subsector del Pla Parcial Urbanístic 1 La Plana, Vallpineda i Santa Bàrbara que s’ha desenvolupat compta des de fa poques setmanes amb nous vials públics construïts, que es podrien obrir a la circulació aquest any, així com les xarxes de subministrament, mobiliari urbà, arbrat, gespa i un parc infantil. Per la seva banda, el conjunt del sector comptarà amb equipaments i amb un total de 78 hectàrees que es destinaran a promocions d’habitatges principalment.

L’anunci de l’alcalde se suma a la resta d’equipaments públics previstos que ja es van anunciar fa un any, quan es van iniciar les obres, com el gran parc de 15 hectàrees que inclourà el bosc de Can Bruguera, l’aparcament amb 450 places o l’aprofitament de Can Milà.

Per la seva banda, el regidor de Territori, Sostenibilitat i Habitatge, Jordi Mas, ha anunciat novetats com el pacte amb els promotors per l’arranjament de l’ermita i masia de Santa Bàrbara. Mas ha explicat que la comissió de seguiment del conveni serà l’encarregada de vetllar per la temporalitat de les obres. En aquest sentit, el ple municipal va aprovar el passat mes de juliol el conveni urbanístic entre l’ajuntament i la junta de compensació.

El desenvolupament es dota de vies de circulació que connecten la zona amb els principals accessos de la vila i han d’evitar la densificació del centre, com ara la prolongació de l'avinguda Sofia cap al nord, o noves vies de circulació; una que dona accés a la Bóvila i serveix d'accés a l'autopista, i una altra via cap a l'oest que connecta amb Can Pei.

Les obres de desenvolupament de la fase actual es van iniciar el febrer de 2016, una fase que preveu l'aprofitament de fins a 22 hectàrees de superfície on s'hi podran construir habitatges plurifamiliars i unifamiliars i comerços.


Fins a 650 habitatges socials

L'Ajuntament de Sitges preveu la construcció de fins a un màxim de 650 habitatges de protecció oficial en els propers anys per donar cobertura a l’emancipació dels joves de la vila per “corregir el desequilibri dels preus dels habitatges i millorar la qualitat de vida dels sitgetans”, ha dit Mas.

Segons el regidor, “aquesta és l’aposta més important que s’ha fet mai a Sitges en matèria d’habitatge social”. Mas explica que “encara hi ha sòl per a fer habitatges de preu lliure i de protecció oficial al centre, a Garraf i a Les Botigues per atendre”.

L'Ajuntament de Sitges disposa ja del sòl urbanitzable com a resultat de la cessió obligatòria del 10% de l'aprofitament urbà privat per fer possible la construcció d'habitatges de protecció oficial. Aquest sòl suma un total de 32.690 m2 que es destinaran a la construcció dels habitatges en els propers anys.

Les conclusions del Pla Local de l'Habitatge de Sitges estableixen el número d'habitatges que es podran construir en el temps, en funció de la demanda existent i els moviments de població, sempre deixant una previsió de sòl per al futur.

L'Ajuntament de Sitges demana als interessats en habitatge de protecció oficial a La Plana-Sta Bàrbara que s'apuntin a l'Oficina Local d'Habitatge a través dels canals habituals.

Arxius Adjunts