Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Territori

El servei de mediació hipotecària de la Generalitat arriba a Sitges

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Ajuntament de Sitges atendran de manera conjunta les famílies amb dificultats per pagar els rebuts de la hipoteca.

L'alcalde de Sitges, Miquel Forns, i el secretari d'Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, han signat aquest matí un conveni per impulsar el Servei d'Assessorament sobre el Deute Hipotecari, l'Ofideute, a Sitges. La signatura servirà per impulsar la col·laboració entre l'Administració local i la catalana i prevenir, així, la pèrdua de l'habitatge i el risc d'exclusió residencial.

La Generalitat va crear el servei Ofideute el gener de 2010 amb la finalitat d'assessorar, informar i, quan calgui, intercedir entre les famílies amb deutes hipotecaris i els bancs titulars dels préstecs. Aquest servei intenta cercar solucions proporcionades i adaptades a la capacitat de pagament de les persones per a quotes de l'habitatge habitual.


Quasi 400 expedients al Garraf

A Sitges, de moment, s'han obert 21 expedients d'informació, assessorament i gestió per a la liquidació del deute hipotecari, i gràcies a la mediació, s'han aconseguit quatre acords favorables a les persones endeutades i amb risc de perdre la llar. Paral·lelament,  a la comarca del Garraf s'han iniciat 392 expedients i se n'han tancat 76 amb un acord positiu amb el banc, una xifra que representa el 55,4% del total.


Oficina Local de l'Habitatge

Sitges disposa des de mitjans de 2012 de l'Oficina Local d'Habitatge (OLHS), on s'ofereix un servei integral de les possibilitats d'actuació de l'Ajuntament i altres administracions en matèria d'habitatge. En gairebé dos anys des de la seva creació, l'Oficina Local de l'Habitatge de Sitges (OLHS) ha ampliat els serveis que ofereix i, donada l'actual conjuntura econòmica, principalment, ha centrat l'atenció en els serveis socials i d'urgència.

Un altre dels principals eixos de treball de l'OLHS és la Comissió Mixta per prevenir els Desnonaments, aprovada per la unanimitat del Ple de gener i formada per entitats socials com Caritas i Creu Roja i la totalitat dels grups municipals del Consistori. També des de l'OLHS s'ha impulsat el Reglament per a determinar la condició d'habitatges desocupats amb caràcter permanent, a l'efecte d'incentivar la seva incorporació al mercat de lloguer social.