Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Territori

L'Ajuntament de Sitges col·labora en el projecte de regeneració de l'aigua de reg del camp de Golf

La iniciativa permet fer un nou ús de l’aigua regenerada de la depuradora d’aigües residuals de Sant Pere de Ribes-Sitges per al reg del camp de golf.

L'Ajuntament de Sitges ha col·laborat activament en la tramitació del projecte de reutilització d’aigua depurada per al reg del camp de golf impulsat pel Club de Golf Terramar, donant el suport tècnic necessari en les reunions mantingudes a la Direcció General d’Urbanisme, l’Agència Catalana de l’Aigua i l’Oficina Territorial d’Avaluació Ambiental, conjuntament amb els tècnics del Club de Golf, per poder dur a terme l’actuació.

La iniciativa permet fer un nou ús de l’aigua regenerada de la depuradora d’aigües residuals de Sant Pere de Ribes-Sitges per al reg del camp de golf. Aquesta aigua s’obté a partir de l’aplicació d’un tractament més avançat de l’aigua que permet fer-la servir novament per al reg.

Per poder fer els treballs al col·lector de desguàs de l’estació depuradora d’aigües residuals de Sant Pere de Ribes – Sitges, gestionada per la Mancomunitat Penedès-Garraf, l'Ajuntament ha mantingut converses amb la Generalitat de Catalunya i altres organismes, i ha acompanyat al club en els procediment administratius.

Les aigües es transportaran mitjançant canonades i bombaments fins a un nou equipament terciari del camp de golf. La instal·lació, que entrarà en servei al maig, tractarà 300.000 m3/any d’aigua ja depurada, mitjançant un sistema filtració. L’aigua regenerada, tot i no ser aigua potabilitzada, és òptima per a usos industrials, municipals, agrícoles o ambientals, com el reg de camps de golf o la recàrrega d’aqüífers.