Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Territori

L'Ajuntament de Sitges suspèn les obres privades que no garanteixen les mesures de seguretat i de salut

Només es mantenen obres per garantir la seguretat de les persones
Només es mantenen obres per garantir la seguretat de les persones
El decret signat per l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, suspèn les actuacions privades que no compleixen les mesures de seguretat i de salut. Aquesta mesura se suma a la suspensió de les obres públiques incorporada en el decret general per fer front a la situació actual dilluns.

L’Ajuntament de Sitges ha adoptat noves mesures per evitar la propagació del coronavirus i ha decretat suspendre les obres de promoció privada a l’espai públic que no respectin en la seva integritat les mesures de confinament i de contenció de la malaltia establertes pel govern de la generalitat i de l'estat.

Aquests treballs es realitzaran amb mesures de prevenció i protecció contra la Covid-19 establertes per les autoritats sanitàries. L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha signat el decret aquest dijous i serà vigent mentre duri l’estat d’alarma.  

El decret recomana suspendre totes les obres de promoció privada que comportin desplaçaments per la via pública. Caldrà que el promotor presenti telemàticament una declaració responsable en la qual garanteixi l’obligat compliment de les mesures de seguretat i de salut.

Les obres que es puguin executar s’hauran de fer en un horari de treball especial: de dilluns a divendres de 9.30 a 13 h i de les 14 a 19.30 h i dissabtes de 9.30 a 15 hores. Durant la vigència de l’estat d’alarma també queden prohibides les obres d’enderrocs, moviments de terres, fonamentació, estructures i totes aquelles intervencions especialment sorolloses.

Aquesta mesura, se suma a la que ja es va iniciar el dilluns de suspensió de les obres públiques. Malgrat l’aturada, el consistori manté, com a excepció, determinades actuacions a la via pública i al nou estadi municipal per garantir la seguretat de les persones. Una vegada finalitzin aquestes tasques també s’aturarà l’obra. En aquest cas, el decret signat dilluns en el que ja es recollia la suspensió d’obra pública establia que només quedaven excloses les actuacions que calgui dur a terme de manera urgent i que estiguin justificades per garantir la seguretat de les persones o de l’entorn.

 

Més informació:

Decret 321 de suspensió d'obres