Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Territori

Primera pedra de la promoció de 124 habitatges de lloguer assequible

El preu dels pisos no superarà els 270 euros mensuals i els habitatges tindran una superfície útil mitjana de 50 metres quadrats i inclouen plaça d'aparcament.

Aquesta promoció, formada per 3 edificis de planta baixa amb 4 plantes constarà de 124 habitatges en total, amb una superfície útil d'uns 50 metres quadrats cadascun i amb plaça d'aparcament inclosa en el preu del lloguer. Aquesta segona promoció forma part del conveni que l'entitat va signar fa tres anys amb l'Ajuntament de Sitges per a la construcció d'habitatges de lloguer per a joves i persones grans.

Tots els habitatges es destinen al lloguer i s'adjudicaran per rigorós sorteig, entre els sol·licitants que compleixin els requisits establerts, a un preu no superior als 270 euros mensuals (IBI i despeses apart). Tindran preferència en l'adjudicació dels habitatges els sol·licitants empadronats al municipi de Sitges amb una antiguitat mínima de 3 anys en el moment de l'inici de la presentació de sol·licituds.

Amb aquesta operació, la vila amplia el parc d'habitatges protegits i guanya un nou vial que connectarà amb els carrers adjacents, una operació que ha estat possible gràcies a l'acord amb la Blanca Subur, que gestiona actualment l'ús del Nou Pins Vens, i gràcies a l'acord amb "laCaixa", que es va comprometre a la construcció dels habitatges.

Està previst que a partir del segon trimestre de l'any 2009 les persones interessades podran presentar les sol·licituds i que, a principis de 2010 els afavorits en el sorteig puguin entrar en els seus habitatges per un període de 5 anys. Per als adjudicataris més grans de 65 anys, aquest període serà prorrogable a petició de l'arrendatari segons la normativa legal aplicable.

Aquesta és la segona promoció que “la Caixa” realitza a Sitges després de la dels 114 pisos socials de la Plana Est, en el marc del programa d'Habitatge Assequible que posa en marxa l'entitat amb la finalitat de facilitar l'accés a la vivenda a dos dels sectors de població amb més dificultats en aquest àmbit: els joves de 18 a 35 anys i les persones majors de 65.

L'alcalde de Sitges, Jordi Baijet; el director executiu territorial de "la Caixa" a Catalunya, Manuel Romera; el delegat general de "la Caixa" a Barcelona província, Miquel-Àngel Pla; i el conseller delegat d'Habitatge Assequible de l'Obra Social "la Caixa", Jaume Cabré; han presidit l'acte de col·locació de la primera pedra d'una promoció de 124 habitatges de lloguer assequible ubicada a la zona de Pins Bens, antic emplaçament del camp de la Blanca Subur. A l'acte també han assistit Trino Puig, director d'Àrea de Negoci de "la Caixa" al Garraf i Mireia Ferrer, sotsdirectora general d'Habitatge Assequible de l'Obra Social "la Caixa".