Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acords de la Junta de Govern Local

El govern municipal aprova la convocatòria d’ajuts destinats a fomentar l’emprenedoria i la creació de noves empreses a Sitges. Paral·lelament, s’ha aprovat el desistiment de 3 lots pendents d’adjudicar a les platges de Sitges.

La Junta de Govern Local (JGL), celebrada aquest dilluns, ha aprovat la convocatòria destinada a dotar d’ajuts econòmics que potenciïn l’emprenedoria i la creació de noves empreses a Sitges. La xifra destinada als ajuts que s’han aprovat aquest dilluns és de 65.000€.

En la línia de la col·laboració entre administracions, la sessió d’aquest òrgan de govern municipal ha abordat tres projectes treballats entre l’Ajuntament de Sitges i el Consell Comarcal. Per una banda, l’Ajuntament pagarà 14.639,88€ al Consell Comarcal del Garraf per completar les obres de consolidació i adequació de l’entorn del Castellot de Garraf. Aquest és un projecte que també compta amb finançament del Fons Europeus de desenvolupament regional (FEDER).

La feina entre l’Ajuntament i el Consell Comarcal també es reflecteix en dues aprovacions més, totes dues encaminades a les polítiques d’ocupació. La Junta de govern local ha aprovat el Conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal per desenvolupar el Programa 30 Plus, que focalitza els seus esforços en trobar feina per a persones de més de 30 anys i especialment si tenen algun tipus de vulnerabilitat. En la mateixa línia, s’ha prorrogat el conveni entre l’administració local i la comarcal per continuar amb el Programa Referent, destinat a buscar ocupació als joves.

La Junta de govern Local ha aprovat, també, el desistiment dels tres darrers lots pendents d’adjudicar a les platges de Sitges, per motius tècnics, posats de manifest pels serveis jurídics i tècnics municipals. Els lots afectats són: Terramar/La Barra (Lot 5); La Barra (llevant – Lot 6), i Platja Balmins (Lot 12).

L’Ajuntament iniciarà, properament, un nou plec de clàusules per concedir les adjudicacions d’aquests tres lots, perquè puguin iniciar l’activitat per Setmana Santa, coincidint amb el desplegament definitiu de tots els serveis. Tot el pla de treball i el procediment d’adjudicació de lots d’explotació de serveis a les platges es pot consultar a Model de platges (sitges.cat).

Relació d’acords aprovats

  • Aprovació de la modificació del plec de clàusules administratives particulars (PCAP) que regeix l’expedient de contracte de serveis jurídics (Representació judicial)
  • Aprovació del reintegrament de la subvenció al Club Deportivo Garraf per a l’organització de l’esdeveniment esportiu Torneig d’estiu.
  • Aprovació del reintegrament de la subvenció al Club Deportivo Garraf pel foment de l’esport femení 2021.
  • Aprovació de l’aportació de 14.639,88€ al Consell Comarcal del Garraf per a l’execució de les obres del ‘Projecte de consolidació de l’entrada al Castellot de Garraf i adequació de l’accés’.
  • Conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Garraf i l’Ajuntament de Sitges per al desenvolupament del programa 30 Plus Convocatòria 2021 i Desenvolupament 2021-2022.
  • Pròrroga del Conveni de col·laboració interadministrativa entre el Consell Comarcal del Garraf i l’Ajuntament de Sitges per al Programa Referent d’ocupació juvenil.
  • Aprovació de la convocatòria dels ajuts econòmics destinats a fomentar l’emprenedoria i la creació de noves empreses.
  • Aprovació de l’atorgament d’una subvenció per concessió directa a l’associació Barraques de Sitges, per un import de 28.000 €, destinada a l’organització dels actes musicals i culturals per aquest 2022.
  • Atorgament de la llicència temporal d’ocupació a la via pública per a la instal·lació d’una xurreria en motiu de la Festa Major de Sant Bartomeu i del Carnaval de Sitges (2022-2025).
  • Desistiment del procediment d’adjudicació dels lots, 5, 6 i 12 de l’autorització d’ús privatiu de Domini Públic Marítim Terrestre, per a l’explotació de les guinguetes i serveis de temporada de les platges del municipi de Sitges (2022-2026).