Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sitges crea un comitè d’actuació per fer seguiment de l’evolució del coronavirus

’Ajuntament de Sitges ha creat aquest dimarts un comitè específic per fer seguiment diari de l’evolució del coronavirus (covid-19)
’Ajuntament de Sitges ha creat aquest dimarts un comitè específic per fer seguiment diari de l’evolució del coronavirus (covid-19)
El grup treballa de manera coordinada per avaluar la situació diàriament i implantar mesures que es derivin de l’evolució del coronavirus

L’Ajuntament de Sitges ha creat aquest dimarts un comitè específic per fer seguiment diari de l’evolució del coronavirus (covid-19). Format per responsables polítics i tècnics, el comitè es reuneix diàriament per avaluar la situació i prendre les mesures que s’escaiguin, tant pel que fa a la ciutadania com a la protecció de les treballadores i treballadors municipals.

Amb aquesta mesura l’Ajuntament s’anticipa a les situacions que es puguin derivar de l’evolució de la malaltia a Catalunya. Entre les primeres accions adoptades, ja s’ha aprovat un protocol intern adreçat a tot el personal municipal.

L’Ajuntament recomana a la ciutadania seguir els consells i indicacions del Departament de Salut, que es poden consultar als perfils oficials de les xarxes socials com @salutcat o @AjSitges. Segons aquestes recomanacions, cal rentar-se sovint les mans amb sabó o amb preparat d'alcohol, fer ús de mocadors de paper, no compartir estris com gots, coberts, bolígrafs o telèfons, entre d’altres.

El comitè està en contacte permanent amb el Departament de Salut de la Generalitat, que és l’òrgan responsable de la gestió del coronavirus a Catalunya i l’encarregat de prendre les mesures necessàries per atendre les necessitats ciutadanes.

Així mateix, es recomana a la ciutadania prioritzar els serveis de tramitació online o telefònica en els seus tràmits amb l’administració. L’Ajuntament es prepara també per si calgués implantar sistemes de teletreball amb la plantilla municipal en els casos en què sigui possible per garantir el bon funcionament dels serveis municipals.

L’Ajuntament també treballa en coordinació amb la resta de municipis de la comarca. Aquest matí s’ha dut a terme una reunió entre les alcaldesses del Garraf per donar una resposta conjunta als possibles casos que es puguin registrar al territori.

 

Afectacions en els propers 15 dies

L’Ajuntament de Sitges ajorna o cancel·la els esdeveniments públics organitzats per l'Ajuntament previstos per als propers 15 dies després que el Govern de la Generalitat ha fet públiques aquest dimecres les noves mesures davant la situació generada pel Coronavirus.

Els Casals per a la Gent Gran romandran tancats, per protegir la salut de les persones d’edat, atesa la seva major vulnerabilitat.

 

Altres afectacions

L’Ajuntament restringirà les reunions a les mínimes indispensables, mantenint en tot cas les garanties d’higiene i seguretat establertes per les autoritats sanitàries i utilitzant les noves tecnologies quan sigui possible. El Ple Municipal previst per al proper 25 de març se celebrarà a porta tancada.

 

Seguiment a:

https://www.sitges.cat/actualitat/avisos/avis-de-seguiment-del-covid-19