Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges va tancar el 2023 amb 225 peticions per instal·lar plaques solars

La nova ordenança municipal que vol fomentar la instal·lació d’aquests aparells disposa d’un enllaç directe telemàtic per facilitar-ne la tramitació a la ciutadania.

Sitges va tancar el 2023 amb 225 sol·licituds per instal·lar plaques fotovoltaiques que generin energia solar. Aquesta és una xifra notable que consolida les 258 peticions que es van fer durant el 2022, l’any que va suposar un punt d’inflexió ja que al 2021 el total de peticions havien estat només de 17. La regidora de Transició energètica, Carme Gasulla Blanco, afirma que “el camí cap a les energies netes com la solar és un compromís d’aquest govern per lluitar contra l’emergència climàtica des del món local” i afegeix que “la ciutadania demostra un gran interès i sensibilització per fer aquesta transició energètica i l’Ajuntament posarà totes les eines al nostre abast per a que sigui una realitat”.

Per tal de fomentar el pas cap a l’energia solar, l’Ajuntament de Sitges ha creat  l’Ordenança per a la promoció de les instal·lacions d’autoconsum amb energia fotovoltaica. La nova ordenança aclareix els tràmits administratius que cal fer per instal·lar plaques fotovoltaiques d’autoconsum en sòl urbanitzable i es vincula a les ordenances fiscals a l’hora de poder demanar bonificacions sobre aquestes ordenances municipals. A més, s’ha creat un tràmit específic a la seu electrònica municipal per fer les comunicacions prèvies als treballs per instal·lar plaques solars. Aquest link és https://carpeta.sitges.cat/Ciutadania/DetallTramit.aspx?IdTema=40&IdTramit=666 i l’Oficina local de Transició energètica (https://www.sitges.cat/serveis/sostenibilitat/oficina-energia)  també ofereix més informació i servei d’assessoria presencial o telefònica, amb cita prèvia.   

Pel que fa a les bonificacions previstes, aquestes sempre s’han de sol·licitar i afecten diversos impostos. Pel que fa a l’ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre Béns Immobles del municipi,  la bonificació és del 50% durant 5 anys fins a un màxim del 30% del cost de la instal·lació de les plaques. En l’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres del municipi la bonificació és del 95%, fins a un màxim del 30% del cost de l’obra. En l’Impost sobre Activitats Econòmiques, es bonifica el 50% durant 4 anys i finalment es rebaixa de 90€ a 36€ (un 60%) la taxa per llicència per comprovació d’activitats comunicades.