Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Benestar animal

El CAAD Penedès enceta una nova campanya per evitar l’abandonament d’animals

L’Ajuntament dona suport a aquesta campanya que impulsa el Centre d'Acollida d'Animals Domèstics amb l’objectiu d’oferir alternatives a l’abandonament.

“T’hi uneix més que una corretja” i “T’hi uneix més que una cara bonica” són els dos lemes amb els quals el Centre d'Acollida d'Animals Domèstics del Penedès vol conscienciar els propietaris d’animals per evitar que els abandonin. El centre ha llançat aquesta campanya a les xarxes socials per informar la població sobre les conseqüències de l'abandonament d'animals i promoure l'adopció responsable.

Una de les principals finalitats de la campanya és presentar alternatives a l’abandonament, sovint desconegudes per molts propietaris. Les principals causes per deixar de fer-se càrrec són la cria incontrolada, els problemes de comportament de l’animal i els canvis de les condicions econòmiques o d’habitatge dels propietaris. El CAAD escolta cada cas de les persones que es posen en contacte amb el centre perquè no poden continuar mantenint l’animal i els explica les opcions que tenen en funció de cada situació. Per exemple, en el cas de problemes de comportament es pot contactar amb un etòleg que els ajudi a canviar aquesta conducta, o en el cas de les persones grans que ingressen en un geriàtric, es pot intentar trobar una família que aculli l’animal i així el podrà visitar quan estigui a la residència, mantenint el vincle emocional.

El text “No l’abandonis. Tens alternatives” acompanya els cartells de la campanya, que vol recordar els vincles i compromisos que s'estableixen entre els animals i els seus propietaris. A través d’una sèrie de vídeos que es poden veure a les xarxes socials de @caadpenedes, el personal del centre explica casos concrets, com el del Khem i el Baco, dos cadells que van acabar lligats al carrer per manca d'assessorament previ a la seva adquisició i per la cria incontrolada. O el de la Trufa, una gossa vella que va acabar al centre per la separació dels seus propietaris i perquè cap dels dos se la va poder quedar. Històries reals d'animals que esperen una nova llar.

 

Procediment d'adopció

Amb aquesta iniciativa, el CAAD Penedès vol lluitar, a més, contra la saturació crònica que pateix el centre i incentivar l’adopció de gossos i gats que fa anys que hi resideixen. Al llarg de la campanya, també s’aniran presentant candidats per ser adoptats. El CAAD gestiona els animals amb la màxima cura, proporcionant-los atenció veterinària, alimentació i afecte, amb l’objectiu de trobar-los una nova llar. Per iniciar el procés d'adopció, es pot visitar el web www.caad.mancomunitat.cat per veure els animals que acull el centre i concertar una visita d’adopció per conèixer els candidats. El personal qualificat del centre assessora i avalua la compatibilitat entre l'adoptant i el gos o gat per assegurar una adopció exitosa i duradora.