Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Activitats i propostes sardanistes amb el Sitges, la festa

Les activitats han començat avui amb la 24ª Trobada Sardanista Infantil, que ha reunit més de 200 alumnes de quatre escoles sitgetanes. Les propostes continuen aquesta nit amb un concert i diumenge amb el 28è Aplec de la Sardana.

Més de 200 alumnes de quatre escoles sitgetanes (Maria Ossó, Miquel Utrillo, Esteve Barrachina i Pia) s'han trobat avui a l'Hort de Can Falç en la 24ª Trobada Sardanista Infantil, organitzada pels Amics de la Sardana. L'activitat s'emmarca en la celebració de Sitges, la festa que proposa diferents activitats relacionades amb el món sardanista, al llarg del cap de setmana.

Els alumnes de 4t d'ESO han mostrat en aquesta trobada els passos sardanistes que han après durant el curs en una activitat de lleure que s'imparteix en horari escolar. En alguns casos són els mateixos professors els que ensenyen a ballar i si l'escola no disposa de cap monitor són els Amics de la Sardana qui el faciliten.

Aurora Fuertes, presidenta dels Amics de la Sardana, ha explicat que “aquesta és una iniciativa molt engrescadora que els alumnes reben amb il•lusió perquè els permet ballar mentre escolten en directe la cobla”. En aquesta ocasió l'encarregada de la música ha estat la Cobla Contemporània, que ha fet gaudir els participants amb sardanes a ritme del popular Waka- waka de Shakira o en Joan petit quan balla.

Les propostes del Sitges, la festa continuen avui amb l'espectacle musical Eduard Toldrà: Canta'm un conte!, que serveix per commemorar el 50è aniversari de la mort d'un dels músics catalans més importants del segle XX, nascut a Vilanova i la Geltrú. L'espectacle explica la vida de Toldrà i compta amb la participació de la Cobla Maricel.

Sitges, la festa acabarà diumenge amb el plat fort de les activitats, el 28è Aplec de la Sardana, que se celebrarà a l'Hort de Can Falç, a partir de les onze del matí i fins aproximadament dos quarts de cinc de la tarda.