Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

David Jou explica Pere Jou

Serà a la "Peça del Mes" el proper divendres 13 de juny.

Amb motiu de la donació a la vila de Sitges i posterior presentació al públic el passat dia 16 de maig al Museu Maricel de l'escultura Al·legoria de Sitges de l'artista Pere Jou, l'activitat la “Peça del mes” del Consorci del Patrimoni de Sitges es dedicarà a aquesta obra el proper divendres 13 de juny a les set de la tarda al Museu Maricel.

David Jou i Mirabent, nét de l'artista, físic, poeta i autor del llibre “L'escultor Pere Jou” (Grup d'Estudis Sitgetans. Sitges, 1991) oferirà un recorregut per les obres de l'artista essent aquesta peça, exposada al Mirador del Museu Maricel, la primera situada a l'interior d'un museu, ja que fins ara tota la seva producció es trobava per diversos racons de Sitges, com els capitells de les façanes del conjunt del Maricel o la coneguda Sirena del Passeig Marítim.

Datada a principis de la dècada de 1950, "Al·legoria de Sitges" és una escultura realitzada en pedra del Garraf. Representa la figura d'una dona agenollada, amb un gotim de raïm a la galta, que respon a l'estètica mediterrània que caracteritza bona part de la producció de l'autor.