Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Desenes de sitgetans i sitgetanes celebren la diada de la Mare de Déu del Vinyet

Les tradicionals misses, la ballada de sardanes, la fira i la venda de refrescos i coca van marcar la festivitat de la patrona del Garraf.
Molts sitgetans i sitgetanes no es van voler perdre aquest dimarts passat la celebració de la festivitat de la Mare de Déu i per aquest motiu al llarg de tota la jornada es van anar apropant al Santuari. La celebració va començar a primera hora del matí, a les vuit, amb la tradicional missa matinal, on el temple estava ple de gom a gom com ja és costum.

Unes hores més tard, es va realitzar la missa solemne amb l'assitència de les autoritats de la vila i ja a la tarda es va poder venerar la imatge de la Mare de Déu, es va portar a terme la cantada dels goigs, el rosari i la pregària mariana.
A la tarda, i cap al vespre, va ser quan més munió de gent es va concentrar a les portes del Santuari i voltants, que va omplir petita fira i l'audició i ballada de sardanes, mentre els més devots col·locaven un ciri a la Mare de Déu del Vinyet, considerada també la patrona del Garraf.

Ha estat precisament la gran quantitat de sitgetans i sitgetanes que es van acostar al Vinyet el fet més detacable de la festivitat, una diada que és en certa manera el preludi de la Festa Major. De fet, aquest any altra vegada moltes colles han aprofitat per posar també una parada per vendre les samarretes i altres objectes de les pròpies colles.