Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Dues dècades de la Fira d'Art de Sitges

Més d'una seixantena d'artistes exposaran les seves obres a la XX edició de la Fira d'Art de Sitges. Enguany la trobada artística farà una retrospectiva als 20 de trajectòria amb presentacions de llibres i xerrades.

Vint anys després del primer envelat d'obres d'art al Passeig, Sitges tornarà a acollir aquest cap de setmana, els dies 9 i 10 de març, les obres dels 60 artistes plàstics locals i comarcals més destacats.

Amb la mirada posada en aquesta llarga trajectòria, la Fira d'Art d'enguany farà una retrospectiva al seu passat amb un ampli programa d'activitats, que van des de presentacions de llibres fins a un col·loqui.

En l'apartat de llibres, noms propis com el de Joan Martí Castell (Teresa Llàcer: la descoberta expressionista del món) i Montserrat Esquerda (Sitges artístic) que estaran presents amb les seves novetats editorials, com també hi serà el nom d'una institució, la Reial Acadèmia de Belles Arts de Barcelona, amb el llibre 50 anys del concurs Ynglada Guillot.

En l'apartat de xerrades, la situació actual de les fires d'arreu i els vint anys de la fira sitgetana, seran dos dels temes que es tractaran en una taula rodona i una xerrada-col·loqui respectivament, que aniran a càrrec d'Isidre Roset, crític d'Art; Alexandra Planas, de la revista Bonart; Héctor Ameal, artista sitgetà; o Blanca de Nicolàs, tots ells de la mà de la Tertúlia Bohèmia, grup col·laborador de les activitats. També serà present Silvia Gamboa, amb una conferència sota el títol “L'ull de l'artista”.

XX Fira d'Art de Sitges

Envelat del Passeig de la Ribera
Dissabte 9 de març, d'11.00 a 21.00 hores
Diumenge 10 de març, de 10.00 a 20.00 hores


Activitats paral·leles

Dissabte 9 de març

A les 12.00 hores
Presentació del llibre Teresa Llàcer: la descoberta expressionista del món de Joan Martí Castell, amb la col·laboració de la galeria d'art Àgora 3.

A les 18 hores
Presentació del llibre Sitges Artístic, a càrrec de la seva autora, Montserrat Esquerda.

A les 19 hores
Conferència “L'ull de l'artista” a càrrec de la doctora Silvia Gamboa, amb la col·laboració de la Tertúlia Bohèmia.

Diumenge 10 de març

A les 12 hores
Presentació del llibre 50 anys dels concurs Ynglada Guillot de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Barcelona, a càrrec d'Isidre Roset, crític d'art de l'Eco de Sitges. Amb la presència d'Héctor Ameal, guanyador d'una de les edicions.

A les 13 hores
Taula rodona “La situació actual de les Fires d'Art”, amb la participació d'Alexandra Planas de la revista Bonart i d'Isidre Roset, crític d'art de l'Eco de Sitges. Moderadors Blanca de Nicolás i Paco Muñoz Anglada.

A  les 18 hores
Xerrada / col·loqui sobre els 20 anys d'història de la Fira d'Art a càrrec d'Isidre Roset, crític d'art de l'Eco de Sitges, amb la col·laboració de la Tertúlia Bohèmia.

(Totes les presentacions tindran lloc a la haima annexa a l'Envelat de la Fira d'Art)