Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El 2n Concurs Festival Street Art  potencia l’art del grafit creatiu i original

El Centre Cultural Miramar acollirà el 10 d’octubre la segona edició del concurs de grafit fantàstic adreçat a joves de 18 a 40 anys per fusionar l’esperit cultural i artístic del jovent amb el Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Fins al 25 de setembre, les persones interessades en participar poden presentar dos esbossos inèdits i originals del treball amb una temàtica inspirada en el cinema fantàstic o de terror o en la centenària pel·lícula, ‘El Gabinet del Dr. Caligari’. La inscripció és gratuïta i el guanyador rebrà un lot d’obsequis.

El Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya presenta aquest any una edició híbrida, però més enllà de la programació presencial o online també es convocaran altres activitats paral·leles. Entre les iniciatives, destaca el Concurs de Grafit, el Fantàstic Street Art, dirigit a persones de 18 a 40 anys, i que tindrà lloc el 10 d’octubre, de les 10 a les 18 h, al Centre Cultural Miramar. Les persones interessades podran presentar-se al concurs de manera individual o en grup format per un màxim de tres. Aquesta iniciativa s’organitza per segona vegada amb l’objectiu de fusionar l’esperit cultural i artístic del jovent amb el cinema més fantàstic i promoure la tècnica de grafit com a activitat creativa i desmarcada de les marques i signatures que embruten de manera incívica les parets de la vila.

Fins al 25 de setembre, cada participant podrà presentar-hi fins a dos esbossos inèdits i originals del treball amb una temàtica inspirada en el cinema fantàstic o de terror o també basat en ‘El Gabinet del Dr. Caligari’, considerada la primera pel·lícula del gènera, que celebra el seu centenari i és el leitmotiv de l’edició d’enguany del Festival. Tant la tècnica com la gamma cromàtica és lliure. Els esbossos s’hauran de lliurar en pdf a l’Espai Jove, al correu electrònic martinezgc@sitges.cat. Els treballs hauran de portar el títol i el pseudònim de la persones o el grup participant.

Un jurat, integrat per professionals qualificats, valorarà la creativitat i la qualitat artística dels treballs presentats al concurs i seleccionarà aquells que consideri més innovadors i de major expressió artística tenint en compte els criteris de creativitat, originalitat i qualitat. El jurat decidirà les obres guanyadores el dilluns 12 d’octubre i donarà a conèixer el veredicte el mateix dia durant l’acte de lliurament de premis.

Els esbossos seleccionats es pintaran a la zona de la Plaça Vidal Quadras de Sitges, el dissabte 10 d’octubre, de les 10 a 18 hores.

El concurs tindrà un únic guanyador que obtindrà: un obsequi de cafès NOVELL (cafè oficial del Festival), un Pack de 15 entrades (combinades físiques i virtuals) per assistir al Festival,  dues entrades per la Cloenda del Festival, i productes de marxandatge del Festival, Espai Jove i Montana.

El concurs està organitzat pel Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, amb el suport de l’Ajuntament de Sitges i la regidoria de Joventut a través de l’Espai Jove.

La inscripció al concurs és gratuïta i els candidats hauran d’omplir el formulari per fer-la prèviament: https://forms.gle/rAniouJE5Tf5NfFY6.

Bases del concurs: https://sitgesfilmfestival.live/concursos/#concurs-street-art