Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El cicle Imprescindibles es trasllada al Festival Jardins Terramar 2021 i programa 38 artistes locals

6 concerts acústics, 5 espectacles de dansa i 8 DJ ompliran del 29 de juliol al 13 d’agost l’escenari Village, situat als Jardins Terramar de Sitges. Les actuacions es faran prèviament als concerts de l’Auditori i tindran un preu màxim de 5 euros. La programació destaca per una aposta ferma pel talent femení de Sitges i la resta de la comarca del Garraf. Com a novetat, la dansa i DJ’s locals s’incorporen en aquesta segona edició del cicle Imprescindibles.

El cicle Imprescindibles, organitzat per la regidoria de l’Ajuntament de Sitges, s’integra aquest 2021 a la programació del Festival Jardins Terramar de Sitges, amb 15 actuacions a l'escenari Village, prèvies als concerts de l'Auditori entre el 29 de juliol i el 13 d’agost. Coincidint amb el Dia Internacional de la Música, s’ha presentat la programació d’aquesta proposta cultural. En total, 38 artistes locals presentaran els seus darrers treballs musicals i peces coreogràfiques en el marc de la programació del Festival Jardins Terramar.  A partir de les 20 h, amb l'obertura de portes del Festival, començaran les sessions de DJ de Ràdio Sitges i a les 20:45 h començaran els concerts i els espectacles de dansa fins a les 21:30 h, perquè el públic tingui temps suficient per accedir a l'Auditori, l'escenari principal on es fan els concerts.

El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, ha remarcat que “el cicle Imprescindibles, creat l’any passat, substitueix el que era fins ara l'escenari de Talent Local del Festival Jardins Terramar, donant-li més visibilitat i coherència a la proposta artística que a més a més, serà retransmès per streaming per tal que tothom pugui gaudir d'aquestes actuacions des de casa tenint en compte els aforaments limitats. El material audiovisual també servirà com a material de promoció per part dels mateixos artistes".

El programador del cicle Imprescindibles 2021, Oriol Borràs, ha destacat que “amb la integració del cicle Imprescindibles a l'Escenari Village del Festival Jardins Terramar aconseguim més repercussió i difusió del talent artístic local, oferint al públic assistent als concerts de l'Auditori propostes úniques, originals i de qualitat, afins a la programació principal del Festival, perquè la seva visita es converteixi en una experiència cultural sorprenent i inoblidable. Una programació acurada i valenta que pretén ser un altaveu del talent i creativitat que aglutina Sitges i que mereix ser descoberta i valorada per tot el món".  

El cicle Imprescindibles es va crear l'any passat per la regidoria de Cultura a l'Hort de Can Falç per mostrar l'agraïment i el suport als músics locals durant la pandèmia.

 

Programació musical Imprescindibles 21: un altaveu del talent femení del Garraf

La programació musical destaca aquest any per una clara aposta pel talent femení amb les actuacions de la cantant, compositora i poeta cubana, Mane Ferret, establerta a Sitges fa més de 20 anys, el dissabte 31 de juliol; el concert de la cantant milanesa Cristina Falcinella, resident a Sitges, amb el seu nou projecte a duo de bossanova i freejazz sota el nom d’Edición Ilimitada. Gràcies a la col·laboració amb el concurs de cantautors/es Monocicle, el cicle vol ampliar i donar veu també al talent local de la comarca, incorporant a la programació d’aquest any les actuacions de la violinista, compositora electrònica vilanovina, Núria Garcia (30 de juliol), i la jove cantautora ribetana, Expensive Monkey, que presentarà el seu primer EP “Jaramago”, el dimarts 3 d'agost.

En el marc del cicle Imprescindibles també actuarà el cantautor sitgetà, Albert Pastor, que presentarà el dijous 29 de juliol el seu pop-rock a través del segon àlbum “L’infinit que s’acaba”. El jove sitgetà Betson passarà l’1 d’agost per l’escenari Village amb la seva proposta original, la gravació de loops instrumentals i veus en directe. També completaran la programació del cicle Imprescindibles 2021 els concerts (live set) de la DJ Nuria Scarp i del DJ S. Nolla.

 

Programació de dansa Imprescindibles 21

Com a novetat, la dansa s’incorpora en aquesta segona edició del cicle Imprescindibles.  Del dijous 5 d'agost al dilluns 9 d'agost, 5 companyies de dansa sitgetanes presentaran les seves peces creades a propòsit per ser estrenades al Festival Jardins Terramar. Igual que amb la programació musical, la presència i la temàtica femenina prendran el protagonisme a l'escenari Village. Els espectacles 'Dones de tots els temps' de la companyia Silvia Cuesta & Melissa Marín, 'Status" de la companyia Sara Colomino & Elena Cester i 'Dones' de la companyia Dansa Subur Casino Prado, giren al voltant de la figura i el paper de la dona en la societat actual, acompanyant l'espectador en un viatge de reflexió a través de la bellesa, intensitat i musicalitat del moviment. La companyia de Roger Bernad Paretas, ballarí sitgetà resident a Polònia, desplegarà el seu talent amb la peça 'Un dia' sobre els diferents ritmes que componen la societat actual. El viatge sinuós per diferents paisatges estètics i musicals proposats per 'Mosaic' de la Companyia Dansa Endins, completa la programació del cicle Imprescindibles”.

 

 

Venda d'entrades Zona Village Festival Jardins Terramar (Escenari Village)

 

Les persones posseïdores d'una entrada per al concert de l'Auditori tenen l'accés al Village inclòs. Per a les persones que vulguin assistir només a les actuacions del cicle Imprescindibles 2021 es podran adquirir entrades d'accés a la Zona Village a partir del dilluns 21 de juny al web de Cultura Sitges (culturasitges.cat/entrades) o el mateix dia de les actuacions a les taquilles del Festival.

L’entrada té un preu general de 5€ i inclou l'accés a la zona Village del Festival Jardins Terramar des de les 20 h (però no inclou l’accés als concerts de l’Auditori). També s’apliquen diversos descomptes.

 

Preus:

General: 5,00€

Venda anticipada: - 15%

Carnet Jove (fins a 25 anys): - 50%

Carnet Blau+: - 40%

Carnet Blau S: Gratuït

Infants fins a 11 anys: Gratuït

Persones que realitzen la formació “Implica’t a Sitges”: Gratuït

Arxius Adjunts

Galeria d'Imatges