Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El Cineclub Sitges celebra 8 anys compromès amb el cinema

L’acte d’aniversarii especial aplega el públic fidel al Cinema Prado.

Fa 8 anys un grup d’apassionats pel cinema van posar en marxa el Cineclub Sitges amb la intenció d’oferir una programació periòdica de cinema independent en versió original a la vila. La presentació oficial de l’entitat i la primera projecció va ser el 24 de gener de 2013 al Cinema Prado amb la  pel·lícula inaugural ‘Cesare deve morire’ dels Germans Taviani en V.O.S. Aquest 2021 per celebrar el 8è aniversari  amb el públic fidel, l’entitat ha preparat un acte especial que ha comptat amb la presència del president del Cineclub Sitges, David Cuesta, i el regidor de Cultura, Xavier Salmerón. En aquesta ocasió, la vetallada amb totes les mesures de seguretat a causa de la pandèmia de la Covid-19, ha servit per compartir  en comunitat la reivindicació pel cinema tot i que el coronavirus ha afectat molt el sector.   

El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, ha posat en valor “la feina del Cineclub  especialment en aquests temps tan difícils i ha remarcat el manteniment de la sala del Cinema Prado oberta per continuar la projecció de films”. Alhora Xavier Salmerón ha destacat la col·laboració que fa l’entitat amb altres associacions, celebracions i efemèrides del municipi. Quan celebrem el Dia Internacional de l’Orgull projecten, amb altres entitats, films sobre el col·Lectiu LGTBI i també fan projeccions especials quan s’afegexien a altres commemoracions com el Dia Internacional de les Dones i el Dia de l’artista, entre d’altres”.   

El titular de Cultura ha mostrat durant l’acte el suport de l’Ajuntament de Sitges a l’entitat i ha remarcat l’esforç que hi ha al darrer a l’hora de programar perquè “més enllà del cinema comercial, el Cineclub ha posat el cinema Prado dins dels circuits on poder gaudir dels films d’autor, de pel·lícules en català i també per l’òpera en format audiovisual”. 

El Cineclub Sitges celebra un nou aniversari gràcies a “totes les persones, entitats i institucions que ens han ajudat a arribar als 8 anys” explica el president del Cineclub, David Cuesta. El responsable de l’entitat ha agraït la confiança en “un projecte que va néixer  a partir de la iniciativa d'un grup de cinèfils bojos que van voler portar cinema en versió original a Sitges i que, al final, ja té 8 anys, i esperem que continuï durant molts anys més. Com sempre ens estem reinventant i posem en marxa diferents propostes com fer més esdeveniments de cinema amb la presència d'alguna persona vinculada a la producció o a la temàtica d’un film, i la col·laboració amb el comerç local. Amb la situació actual, la col·laboració que tenim amb empreses i comerços locals que s'anuncien al Cineclub i / o col·laboren és molt important”.

La celebració del 8è aniversari del Cineclub Sitges ha començat amb la projecció d’imatges de films que s’han programat al llarg de la seva història des de l’any 2013. Després dels parlaments oficials l’entitat ha projectat aquest dijous el film 'Isaac', que prèviament ha estat presentat pel seus directors, Àngeles Hernández i David Matamoro. La cinta és la seva seva òpera prima i encara no s’ha estrenat en sales comercials. En el marc de la programació especial d’aniversari també es va programar el 22 de gener passat el documental 'My Mexican Bretzel' de Núria Giménez.  

La pandèmia del coronavirus ha afectat el sector cinematogràfic, però malgrat les restriccions actuals per la Covid-19  el Cineclub Sitges manté oberta la sala de cinema Prado per oferir el millor cinema i  projectar una selecció de grans títols de cinema independent i d'autor com 'Perfumes' de Grégory Magne, 'Cartas Mojadas' de Paula Palacios i Martin Eden de Pietro Marcello.