Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El Consorci presenta un llibre sobre Picasso i Rusiñol

Amb la publicació, inicia la col.lecció “L’amic de les arts”.

La relació entre Pablo Picasso i Santiago Rusiñol ha estat estudiada per nombrosos investigadors. Un dels últims que ha aprofundit en aquests dos grans artistes és Eduard Vallés, gestor cultural format en Història de l'Art, que va presentar divendres passat al Cau Ferrat el llibre “Picasso i Rusiñol. La cruïlla de la modernitat”, obra que s'endinsa en el context artístic i personal dels dos personatges.

La cursa de braus o els quatre dibuixos picassians, exhibits al Cau Ferrat, van ser fruit de la relació establerta entre dos artistes; un consagrat i una jove promesa. Malgrat els 20 anys que els separaven, Pablo Picasso i Santiago Rusiñol van coincidir a la Barcelona del tombant de segle i van mantenir una relació personal breu, en la que el pintor malagueny admirava la figura de Rusiñol; un artista total compromès amb la modernitat. La vintena de retrats que el pintor malagueny va realitzar de l'artista català, segons Vallés, demostra el respecte que li tenia al senyor del Cau Ferrat. Un lloc que va visitar en dues ocasions; al 1900 i al 1933, poc després que fos inaugurat com a museu.

Amb aquesta publicació, el Consorci del Patrimoni de Sitges inicia una col·lecció que porta per títol "L'Amic de les Arts", en record d'una de les publicacions culturals nascudes a Sitges a començaments del segle XX i que va ser tot un referent en el context intel.lectual català.