Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El Dia de l’Artista commemora l’efemèride de l’arribada de Rusiñol a la vila amb una programació cultural

Les activitats, que es duran a terme a diferents espais culturals de la vila, començaran aquest divendres i s’allargaran fins al 31 d’octubre. Durant dos caps de setmana es podrà gaudir de diferents propostes com teatre infantil, música, les visites guiades ‘Rusiñol Artista’ i ‘Stämpfli Artista’, un taller familiar per crear un llibre d’artista, una sessió de dibuix al natural i la inauguració d’un mural artístic, entre d’altres.

L’artista modernista Santiago Rusiñol va descobrir Sitges el 23 d’octubre de 1891, segons els cronistes de l’època. I per commemorar aquesta efemèride la vila torna a celebrar-ho, un any més, amb una àmplia programació d’activitats de diverses disciplines artístiques. Els actes, que comencen aquest divendres i s’allarguen fins al 31 d’octubre, inclouen teatre infantil, música, les visites guiades ‘Rusiñol Artista’ i ‘Stämpfli Artista’, un taller familiar per crear un llibre d’artista, una sessió de dibuix al natural i la inauguració d’un mural artístic, entre d’altres.  

El gruix d’actes es concentren el 23 d’octubre, que és pròpiament el Dia de l’Artista. La jornada de dissabte començarà a les 12 hores, amb el teatre infantil de Tanaka Teatre, que presenta ‘La Botigueta’, a la Societat Recreativa El Retiro. A partir de les 16 hores, al Moll de Llevant del Port d’Aiguadolç, hi haurà la música de Ninot & Friends i a les 17 hores, a Can Falç de Mar es farà un taller familiar (per a infants de 6 a 12 anys) per crear un Llibre d’artista.

Coincidint amb el Dia de l’Artista, el 23 d’octubre, La Tija protagonitza el Manifest de l’Artista, emès per Canal Blau en diferents horaris, amb l’objectiu d’homenatjar amb un treball audiovisual totes les disciplines artístiques. Entre les 12 i les 18 hores, Canal Blau emet també els concerts del Cicle Imprescindibles 2021.

L’Ajuntament de Sitges amb Museus de Sitges i el Cercle Artístic de Sitges organitzen el Dia de l’Artista per recordar la figura de Santiago Rusiñol, que va esdevenir un referent de l’art, la literatura i el col·leccionisme.

La programació completa dels actes es pot trobar a sitges.cat i a cultura sitges.cat, on es pot reservar o comprar les entrades.

 

Arxius Adjunts

Galeria d'Imatges