Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El Dia Internacional dels Museus aplega tot un cap de setmana d’activitat

La Nit dels Museus i la jornada de portes obertes es combinaran amb altres propostes de jocs, tallers, una ruta gastronòmica i un concert

El Dia Internacional dels Museus –que se celebra arreu del món cada 18 de maig– tindrà una presència destacada a Sitges, amb un programa divers adreçat a un públic ampli, sota l’organització de Museus de Sitges. Jornades de portes obertes, activitats infantils i familiars, concerts i propostes gastronòmiques protagonitzen l’agenda.

La clàssica Nit dels Museus, que se celebra a les principals ciutats europees, arriba divendres 17. Serà un moment ideal per a descobrir com són el Cau Ferrat i el Museu de Maricel quan cau el sol i es pon la nit. Els dos museus obriran portes de manera gratuïta entre les 20 i les 23h. A més, la vetllada estarà acompanyada d’una selecció de música ambiental de dones compositores de la història.

Durant tot el dissabte 18 de maig, els Museus viuran una jornada intensa d’activitats per a totes les edats. De 10h a 19h, les portes estaran obertes per tothom qui vulgui fer-hi una visita. En la mateixa franja horària es realitzarà un joc de pistes al Museu de Maricel, una activitat familiar que es podrà gaudir també l’endemà diumenge. A les 18h de dissabte hi haurà dues activitats més: el taller familiar De Maricel a Terramar. Arbres, flors i arquitectura –emmarcat dins els actes del Centenari de Terramar–, al Racó de la Calma, i la ruta monogràfica Tasta el Sitges més mediterrani, del Museu al plat. En aquesta ruta es farà un recorregut pel passat mariner de la vila amb degustació gastronòmica i cava a Can Falç, al passeig de la Ribera. L’activitat, que es realitza amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Sitges, té un preu de 16 euros i els tiquets poden adquirir-se online i a la recepció dels Museus.

Les celebracions del Dia Internacional dels Museus es tancaran diumenge 19 de maig amb un concert de la Coral Sitges Canta!, a les 18h al Saló d’Or del Palau de Maricel.

 

 

ACTIVITATS

Nit dels Museus

Divendres, 17 de maig, de 20h a 23h

Museu del Cau Ferrat i Museu de Maricel

 

Jornada de portes obertes

Dissabte, 18 de maig, de 10h a 19h

Museu del Cau Ferrat i Museu de Maricel

 

Joc de pistes. Activitat familiar

18 i 19 de maig, de 10h a 19h

Museu de Maricel

 

Taller familiar: “De Maricel a Terramar. Arbres, flors i arquitectura”

Dissabte, 18 de maig, 18h

Racó de la Calma

 

Tasta el Sitges més Mediterrani, del Museu al plat

Dissabte, 18 de maig, 18h

Tiquets 16€

Places limitades. Venda online i taquilla

 

Concert de la Coral Sitges Canta!

Diumenge, 19 de maig, 18h

Saló d’Or (Palau de Maricel)