Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El director Carlos Saura rep el Gran Premi Honorífic del SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya

El Festival ha superat les 60.000 entrades venudes en una edició amb gran èxit de públic.

La cloenda del Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ha brillat amb la presència de Carlos Saura, tercer Gran Premi Honorífic de la 54a edició. Amb títols com Ana y los lobos (1973) o Cría cuervos (1976),  el director, guionista i fotògraf aragonès rep el màxim reconeixement del Festival en una gala de cloenda protagonitzada per la seva última obra, el curtmetratge Goya 3 de mayo, que reconstrueix de manera fidel l’escena plasmada pel pintor en el seu quadre, i per l’esperada projecció en gran pantalla de The Green Knight, de David Lowery.

A la gala de cloenda s’han lliurat els premis de la 54a edició i s’han anunciat els premis del públic, que han recaigut en Silent Night, de Camille Griffin (Premi del Públic Secció Oficial Fantàstic), Jacinto, de Javi Camino (Premi del Públic Panorama Fantàstic), The Great Yokai War Guardians, de Takashi Miike (Premi del Públic Midnight X-Treme) i Beyond the Infinite Two Minutes, de Junta Yamaguchi (Premi del Públic Focus Asia).

Un altre dels moments més esperats del dia ha estat la projecció de DASHCAM, de Rob Savage. El director de la celebrada Host de 2020, ha visitat Sitges per presentar el seu tercer llargmetratge, protagonitzat per la cantant Annie Hardy,  amb guió del mateix Rob Savage juntament amb Gemma Hurley i Jed Sheperd.

Pel que fa a les xifres, aquesta edició del certamen ha superat les 60.000 entrades venudes, tota una celebració de retorn a la normalitat que gairebé s’acosta a la dada de 2019 (66.000 entrades) després d’un 2020 en el qual se’n van vendre 34.000.

Consulta el palmarès complet de Sitges 2021

Galeria d'Imatges