Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El festival d’arquitectura 48h Open House arriba a Sitges per posar en valor el patrimoni local

L’edició del 2021 del 48h Open House Barcelona es farà els dies 23 i 24 d’octubre i enguany es dedica a l’arquitecte José Antonio Coderch, amb obra a Sitges

La 12ena edició del festival d’arquitectura 48H Open House BCN arriba aquest cap de setmana per primera vegada a Sitges, municipi convidat per la rellevància del seu patrimoni arquitectònic i la vinculació amb José Antonio Coderch, l’arquitecte a qui es dedica l’edició del 2021 del festival. L’esperit d’aquest certamen és visitar i valorar l’arquitectura mediterrània al llarg dels anys, a través de 275 activitats que es fan dissabte i diumenge en espais arquitectònics de Barcelona, L’Hospitalet del Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí, Vilassar de Dalt i la incorporació de Sitges com a municipi convidat d’enguany.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sitges, Xavier Salmerón, considera que “Sitges té un patrimoni arquitectònic enorme i de primer nivell i volem que es doni a conèixer a tot arreu. Per això, treballem conjuntament amb aquest festival per tenir-hi una relació estable i que es conegui un altre dels grans atractius de sitges, com és la seva riquesa arquitectònica”.

A Sitges, es podran visitar 13 punts diferents, al llarg de dissabte i diumenge. Aquestes espais seran la Biblioteca Santiago Rusiñol, la casa i jardí de Can Falç, el Casino Prado Suburense, la Fundació Pere Stämpfli, l’Hotel El Xalet, l’Hotel Romàntic, la Masia Can Milà, el Mercat Vell, el Palau Maricel (Maricel de Terra) i també es faran rutes pel Sitges antic, per les Cases d’Americanos i pels edificis del front marítim, a més de veure les construccions que l’arquitecte Coderch va projectar al carrer de Sant Muç.

Per a més informació, consulta d’horaris dels espais, així per apuntar-se a les rutes programades cal accedir al web del festival: https://www.48hopenhousebarcelona.org/sitges/.