Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El Festival Sitges ReciclArt 2019 vol sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de l’estalvi de residus

El Festival Sitges ReciclArt 2019 vol sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de l’estalvi de residus
El Festival Sitges ReciclArt 2019 vol sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de l’estalvi de residus
La 4a edició del festival de reciclatge i art responsable se celebrarà del 6 al 30 de juny aplegarà una àmplia programació amb tallers, conferències, la ruta ReciclArt i l’exposició col·lectiva d’art responsable Sitges ReciclArt 2019 i neteja de platges com a accions de sensibilització ambiental.

El Festival Sitges ReciclArt 2019 se celebrarà del 6 al 30 de juny amb l’objectiu de reivindicar l'ús de materials reciclats en la creació d'obres artístiques i  tindrà un any més com a seu neuràlgica el Centre Cultural Miramar. El certamen de reciclatge i art responsable, que enguany arriba a la quarta edició, ha dissenyat una programació amb tallers, conferències, neteja de platges, la ruta ReciclArt i una exposició col·lectiva, entre altres activitats gratuïtes i obertes a tot el públic.  

El Centre Cultural Miramar acollirà del 6 al 30 de juny l’exposició col·lectiva d'art responsable Sitges ReciclArt 2019 que permetrà veure peces i instal·lacions artístiques creades amb residus i materials reciclats que volen sensibilitzar la població vers la problemàtica del plàstic al mar i la incidència dels hàbits de consum sobre el medi ambient. La iniciativa, que exhibeix residus convertits en veritables obres d'art, es realitza amb col·laboració amb la regidoria de Cultura, Tradicions i Festes.

Entre les activitats obertes a tots els públics, es realitzarà el taller La Mar de plàstics en col·laboració amb la regidoria de Medi Ambient per divulgar i conscienciar sobre els problemes dels plàstics i els oceans, i com podem ser part de la solució. També es vol sensibilitzar sobre el consum responsable. El taller s’oferirà els dies 8, 13 i 27 de juny a Miramar.

En el marc del Festival es reedita un any més la ruta ReciclArt en col·laboració amb la regidoria de Turisme que reconeix el compromís d'establiments i entitats de Sitges amb el medi ambient i la reducció de plàstics d'un sol ús.

El festival s’allargarà fins al 30 de juny i un any més col·laborarà amb la festivitat del Corpus amb la creació d'una instal·lació col·lectiva i una catifa feta a partir de materials reciclats al pati del Centre Cultural Miramar.