Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El Grup Pessebrista de Sitges impulsa per primera vegada una mostra de diorames en miniatura

La mostra permetrà veure vuit diorames de pessebre a petita escala a la Biblioteca Santiago Rusiñol des d’aquest divendres i fins al 10 de gener. Per complementar aquestes creacions també s’hi exposaran llibres relacionats amb les festes de Nadal.

Amb l’objectiu d’ampliar les activitats nadalenques, el Grup Pessebrista de Sitges promou per primera vegada una mostra de diorames de pessebre en miniatura. L’exposició es podrà veure des de l’11 de desembre al 10 de gener a les vitrines del vestíbul d’entrada de la Biblioteca Santiago Rusiñol i estarà formada per un grup de vuit diorames a petita escala, elaborats pel Grup Pessebrista, i també, una mostra de llibres de la Biblioteca relacionats amb les festes de Nadal.  

El president del Grup Pessebrista de Sitges, Miquel Marzal assegura que “des de l’any 2018 la biblioteca i el Grup organitzem conjuntament una activitat nadalenca. La idea de fer una mostra de diorames en miniatura va sorgir a principis d’aquest any i durant aquests mesos els pessebristes hi hem estat treballant. Els diorames de mida molt petita són un repte per als pessebristes, ja que obliguen a treballar amb proporcions molt petites i, per tant, el treball dels detalls és més complex." 

Els diorames són obra dels pessebristes: Llorenç Baqués Nicolàs, Arcadi Amorós Camps, Francesc Amorós Camps, Maria Amorós Marcet, Josep Aleacar Casanovas i Miquel Marzal Ortiz. Entre altres escenes del pessebre es poden veure: “Naixement”, “Anunciació a Maria”, “Adoració dels Reis d'orient”, “Fugida a Egipte” i un pessebre popular. 

L’exposició es podrà visitar durant l’horari d’obertura de la biblioteca Santiago Rusiñol: Dilluns, dimarts, dijous i divendres de 15:30 a 20.00 h, i dimecres de 10.00 a 14.00 hores.